Синът на Миню Стайков се предаде

2
Добави коментар
mignews
mignews

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко се е предал, съобщиха разследващите органи.  Стайков – младши сам е отишъл в спецпрокуратурата с адвоката си.  Очаква се в петък спецсъдът да гледа мярката му.  Най-вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група, занимавала се с източване на ДДС.

Стайков-младши беше свързан с операция „Захарно петле“. Тя бе от ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в началото на декември на територията на София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Ямбол, Перник, Плевен, Разград и Ловеч.

Тогава бе съобщено, че престъпната група е извършвала данъчни престъпления чрез „верига“ от фирми за търговия със захар. Тези фирми извършвали множество фиктивни сделки помежду си. Така било избягвано плащането на дължимия ДДС, а щетите за  държавния бюджет са за около 2 500 000 лв. Арестувани бяха трима мъже, а Стайко Стайков бе обявен за издирване.

В средата на декември, Стайко Стайков беше обявен за издирване, а шефът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че се знае в коя държава се намира.