Най-големите гафове на първа среща

17
Добави коментар
f1xx
f1xx

Най-големият гаф, който можете да направите на първа среща, е да се опитате да привлечете вниманието на келнера с щракане на пръсти. Просташкият жест е по-отблъскващ дори от обилното ръсене на сол върху ястие, което дори не сме опитали, и от напиването по време на вечеря с гадже.

Това показва онлайн анкета сред 3000 души, проведена от изследователската компанията Onepoll.com за проучване на интернет пазара, пише „Дейли телеграф“.

Според участниците други гафове, заради които гарантирано първата среща ще си остане само първа, са облизването на чинията, след като сме се нахранили, звучното оригване и почистването на зъбите с нокът.

Според експерт от компанията основните правила на етикета по време на вечеря с някой, на чието внимание се надяваме, са прости и не са трудни за запомняне и изпълнение.

Повечето хора, които отиват на първа среща, очакват поне елементарно възпитание от другия. Най-малкото те не биха искали той да кашля, пръцка и сипе ругатни.

63% от анкетираните биха се почувствали крайно неудобно, ако партньорът им се държи лошо и пренебрежително към келнера.

Почти 1/2 от възрастните мразят някой да си бърка с нокът между зъбите, тъй като според тях това е грозно и нехигиенично. Около 46 на сто не биха искали човекът срещу тях да облизва ножа вместо да използва вилица. Сърбането на супата пък дразни 38% от анкетираните.

Ето и топ 10 на най-неприятните гафове:

1. Щракане с пръсти за привличане вниманието на келнерите.

2. Ръсене със сол преди да сме опитали яденето.

3. Напиване.

4. Облизване на чинията.

5. Оригване.

6. Чистене на зъбите с пръсти.

7. Близане на ножа.

8. Сърбане на супата.

9. Говорене за секс или физиологични нужди.

10. Спестяването на бакшиш.