[Център за компютърно обучение]

22
Добави коментар

Центърът за компютърно обучение

към Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК) е с над десетгодишен опит в областта на компютърното обучение.

Лицензиран e от НАПОО

(Националната агенция за професионално образование и обучение) като национален обучителен център от 2003 г.

Сиско Академия

През 2001 г. към Центъра е създадена една от първите Регионални Сиско Академии в България, която е част от световната мрежа на Сиско академиите, за обучение на мрежови специалисти по програмата CCNA. От 2002 г. Сиско Академията на БСК е и първата академия в България за обучение на мрежови специалисти – професионалисти CCNP. В новата структура на Сиско от 2012 г. академията към БСК е и сертифициран Център за обучение на инструктори (Instructor Training Center).

Партньорство с Майкрософт

Центърът за компютърно обучение към БСК е оторизиран от Майкрософт обучаващ и тестови център по програмата “Майкрософт Офис Специалист” (MOS) от 2002 г. От м. януари 2008 г. Центърът е и Майкрософт ИТ Академия, предлагаща онлайн курсове за различните версии на офис пакета.

Европейски сертификати

Центърът предлага обучение за получаване на европейски сертификат – „IT card” и е оторизиран център за провеждане на тестове за сертификат „IT card”. ITcard е универсален сертификат за компютърни умения, разработен от Европейския софтуерен институт (ESI). Сертификатът се признава в страни от Европа, Латинска Америка, Азия, САЩ и Австралия.