Apple ще оборудва смарт часовника iWatch с гъвкав дисплей

2
Добави коментар
wweb
wweb

Apple отново намери място сред горещите заглавия в „Ню Йорк Таймс“. Според публикация в днешното издание, технологичната компания тества нов продукт направен от гъвкаво стъкло. Устройството е познато под името iWatch и предлага много от познатите функции на най-новите самртфони, но ще се носи на китката, подобно на ръчен часовник.

Информацията в новинарското издание идва от анонимни източници, работещи в щабквартирата на Apple, в Купертино. Според техните думи, компанията разработва и тества ново iOS устройство, което ще е следващата революционна технология след смартфоните и таблетите.

 

Новият продукт на Apple ще съдържа гъвкав Willow Glass дисплей от Corning. Той е супер тънък и е надарен със способноста да се огъва около повърхности.

 

Очаква се iWatch да си комуникира директно с iPhone, чрез Bluetooth 4.0, снабдявайки устройството с редица функции, като показване на входящите съобщения и SMS-и, прогнозата за времето, бележки и напомняния от календара, водене на разговори и дори плащания с Passbook.

 

Наскоро български дизайнер създаде концепция на iWatch, която може да се доближи максимално до устройството, което Apple тества в този момент.