Apple разработва умни часовници

6
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Според най-новите съобщения, компанията Apple започва тестовете на ново устройство – умни часовници, наподобяващи Pebble и други популярни модели. Според данни на The Wall Street Journal, Apple обсъжда детайлите със своя основен партньор – компанията Foxconn.

В момента, ако може да се вярва информациите от всезнаещите източници, компанията се старае да измисли как да накара дисплея на часовниците да консумира по-малко енергия. Устройството, съдейки по всико ще бъде интегрирано с устройствата на Apple, включително популярния смартфон iPhone. Общуването между двете устройства явно ще е чрез Bluetooth. За съжаление, нито Apple, нито Foxconn са коментирали ситуацията.

Часовниците Pebble, за които споменахме по-горе, свидетелстват за това, че интересът към подобните решения е доста висок. За пример, последните набраха в Kickstarter сума в размер на 100 хиляди долара само за няколко часа, получавайки и хиляди предварителни поръчки. Продажбите на първите модели часовници Pebble започнаха в края на януари.