Закуска “Страстна сутрин“ видяна 4067 коментари 0

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Денят на влюбените е чудесен повод да извършите един романтичен подвиг – да станете по-рано и да приготвите вкусна закуска за любимия си.

А може пък той да реши да е в ролята на готвача? Закуската, приготвена по нашата рецепта, ще бъде чудесно начало на деня… и може би чудесно продължение на страстната нощ. Едно е сигурно – партньорът ви ще е зареден с енергия за целия ден!

Продукти:

* 80-100 гр. консервирани миди
* 4 яйца
* 4 супени лъжици мляко
* 2 чушки в различен цвят
* Зелени подправки на вкус
* Краве масло
* Сол

Начин на приготвяне:

Най-добре ползвайте малки чушки или половинките от две чушки (червена и зелена). Почистете ги от семките и дръжките и ги нарежете на ситни кубчета. Накълцайте на ситно и зелените подправки. Смесете чушките, мидите и зелените подправки. Разбийте яйцата в купа, добавете млякото и солта и отново разбийте старателно. Намажете загрят тиган с краве масло и изсипете вътре омлетната смес. Когато тя леко се сгъсти, подредете плънката на едната половина от омлета. Завийте плънката с другата половина на омлета и го задушете под капак до готовност. Можете да го изпечете и на фурна. Готовият омлет се украсява със стръкове зеленина и зеленчуци по ваш избор.