Диетата на Мадона пази от страшни болести!

8
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Мадона и Гуинет Полтроу ваят тела с макробиотична диета

 

Макробиотичната диета не просто ви помага да отслабнете, а и ви гарантира физическо, психическо и духовно здраве. Тази диета ви пази от страшни болести и снабдява организма ви с енергия. Този хранителен режим се изразява в консумирането на храни с ниско съдържание на мазнини, но пък богати на фибри. Храненето е предимно вегетарианско, консумират се пълнозърнести храни и много зеленчуци.

 

Тази диета се практикува и от болни от рак, тъй като съдържа много фитоестрогени. 50% от храненето се състои от пълнозърнести храни, като кафяв ориз, ечемик, просо, ръж, царевица, елда. В по-редки случаи може да си позволявате и овесени ядки, макаронени и тестени изделия.

 

Всеки ден консумирайте супа по една, две купички. Препоръчват се японските супи с ферментирали соеви зърна. 30% от храненето се състои от зеленчуци, като част от тях се консумират в сурово състояние, а останалите – варени, печени, задушени.

 

Ежедневното меню включва и варен боб или тофу, темпе и нато. Рибата трябва да присъства на трапезата ви 2-3 в седмицата. Избягвайте млечните продукти, яйцата и месните продукти. Консумирайте и сурови или леко запечени ядки в разумни количества. Плодовете присъстват в менюто няколко пъти седмично. Препоръчват се ябълките, крушите, гроздето, пъпешите и прасковите.

 

Избягвайте захарта, шоколадът и твърде сладките храни. За десерт избирайте плодове – сурови или сушени. При готвенето използвайте нерафинирано растително масло. Като подправки използвайте соев сос, оцет, джинджифил, лук, водорасли.

 

Макробиотичната диета облекчава и предменструалния синдром, предпазва от рак и ви помага да отслабвате постепенно и без йо-йо ефект.