Тенджери, тигани и парфюми купувани с пари на „Софийски имоти“

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Логото на „Софийски имоти“.

Нови разкрития за злоупотреби в скандалното общинско дружество „Софийски имоти“ – миналата година с пари на фирмата са купувани скъпо уиски, парфюми, якета и дори тенджери, и тигани.

Фактури за тези покупки, направени от юли 2012 г. до януари 2013 г., представи общинският съветник от БСП Георги Кадиев. Той е депозирал и питане до кмета на София Йорданка Фандъкова за съмнения за злоупотреби в общинската фирма.

Най-новият директор на общинската фирма – Диян Цветков, който е на този пост от около година, е подписвал фактури за козметика от скъпа марка – 164 лв., дамски портфейл – 40.83 лева, обувки – 40 лв.

С пари на „Софийски имоти“ са купувани дрехи, като например два костюма, кожено яке и риза за 444.80 лв..

Общо за дрехи и обувки са похарчени 735 лв. Фактурирани са дори и лекарства за 26.87 лв. – упсарин, спазмалгон, аулин, парацетамол и др.

Цветков е купувал за сметка на дружеството талони за Синя и Зелена зона – 500 броя за  700 лв.

Общо похарчената сума за козметика, дрехи, домашни потреби, талони за паркиране и скъпа техника са малко над 5000 лв., изчисли Кадиев.

Сумата не е грандиозна, но е показателно как се управляват общинските дружества, коментира съветникът от БСП.

Диян Цветков трябваше да се яви днес пред общинската стопанска комисия, за да отчете приходите и разходите на „Софийски имоти“ през 2012 г., но изслушването му беше отложено за следващата седмица.

OFFNews се свърза с Цветков и той не отрече за тези разходи. На въпрос защо са купувани дрехи и козметика с пари на общинската фирма той обясни, че дрехите са за него, а козметиката – за подарък.

„Тези неща са купувани в рамките на тези 1000 лв., които имам за представителни разходи. Те са предвидени в договора ми за управление“, обясни Цветков.