Пътепис – Халкидики – Гърция – статия -­ Last.bg

38
Добави коментар
KAMAK
KAMAK

Здравейте, скъпи читатели!

Искам да ви споделя своите емоции от екскурзията ми до Халкидики, Гърция през месец декември 2008г. Бях в компанията на мои приятели и си харесахме хотел Oceania Club & Spa в град Неа Муданиа. На 20.12.2008  тръгнахме от София със собствен превоз по посока Солун. По пътя спряхме само на една бензиностанция и бързахме до 14 часа да сме в хотела.

Когато влезнахме в паркинга на Океаниа, видях сграда на един етаж и определено останах много разочарован. Влезнахме във фоайето и ни поканиха на рецепцията. Лесно се регистрирахме, защото от персонала имаше българи, а и самите рецепционисти знаеха малко български. Най-изненадан останах, когато ни казаха, че в момента се намираме на 6-ят етаж. Взехме си картите за стаите и се запътихме към тях. В следващите минути не можех да повярвам на очите си колко е красив този хотел. Истински рай. Стаите бяха достатъчно луксозни – нямах никакви забележки, а гледката от терасата можеше да те накара да се чувстваш невероятно щастлив.

Пакетът ни беше „all inclusive“ за мое голямо удоволствие, защото храната, която ни предлагаха в ресторанта беше повече от вкусна. Голямо разнообразие от хляб, салати, предястия, основни ястия, плодове, десерти, сладолед и питиета. На лоби бара можехме да консумираме почти от всичко и по колкото си искаме. Лятната тераса на бара ни откриваше видимост към морето и наистина беше уникална гледка. Самият хотел предлагаше много развлечения – фитнес, спа, вътрешен басейн, тенис корт и много други. Градината на комплекса беше много добре поддържана, много зелена, с красиво архитектурно направени басейни, достъпност до морската ивица.

Градчето Неа Муданиа много ми хареса. Имаше достатъчно магазинчета за сувенири, ресторанти, кафета, магазини за хранителни стоки и много приятни места за снимки.

На връщане за България решихме да спрем в Солун. Останах много очарован от този голям град. Много модерен и същевременно много исторически. Времето си летеше, докато се снимахме постоянно. Определено 5-6 часа не са достатъчни за една по-обширна разходка. Успяхме да видим крайбрежната ивица, една търговска улица, крепостната стена и други забележителности. Привечер тръгнахме за София, но за жалост не можахме да минем през Кулата, заради протестите на гръцките земеделци. Тръгнахме по заобиколен маршрут през Драма и към 4 часа сутринта пристигнахме в София.

Моята лична оценка от тази екскурзия е отличен 6 плюс, въпреки проблемите, които имахме на границата, заради гръцките граждани. В съзнанието ми остана едно невероятно преживяване, което ме зареди с много положителна  енергия.

Благодаря Ви за вниманието!

Дано Ви хареса краткото ми резюме!

Текст и снимки: Мирослав Димитров