Истанбул – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Истанбул
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИСТАНБУЛ

Евтини самолетни билети до Истанбул – информация за летищата до Истанбул

Истанбул има две летища – Международното летище Ататюрк и по-малкото Сабиха Гьокчен. Международно летище Ататюрк е най-голямото на Балканите и Близкия изток, но вече силно се затруднява да поеме огромния туристически и търговски поток.

Международното летище Кемал Ататюрк е с летищен код: IST и е разположено на 25 км западно от центъра на Истанбул. Разполага с два пътнически терминала, свързани помежду си пешеходна пътека и ескалатори. От летище Ататюрк дневно излитат десетки самолети. Изчислено е, че на всеки две минути излита по един. То обслужва както полетите от редовните, така и нискотарифните линии. Най-евтините полетите за далечните дестинации като държавите от Азия, Африка и Австралия са с изходна точка именно летище Ататюрк.

Летище Сабиха Гьокчен в Истанбул е с летищен код: SAW. Намира се на 35 км югоизточно от центъра на Истанбул, в неговата азиатска част. Летището е кръстено на Сабиха Гьокчен, първата жена военен пилот в света. Има два терминала. Редовните полети и нискотарифните авиокомпании използват това летище за вътрешни, международни и трансконтинентални полтети.

Истанбул – забележителности

Света София
Забележителна смесица между християнство и ислям. Сградата е едно от чудесата на световната архитектура, днес превърната в музей.

Дворецът Топкапъ
С многото си дворове и портали, дворецът прилича повече на лагер. В района има няколко музея. В съкровищницата са изложени редица наистина изключителни експонати като тронове от чисто злато и огромни диаманти. Друга интерсна част от двореца е харемът, в който са живеели съпругите и децата на султана.

Султанахмет или Синята Джамия
Построена в началото на XVI век, това е единствената джамия в Истанбул с шест минарета. Наречена е така, заради двадесетте хиляди сини плочки от град Ижник, използвани при построяването на сградата.

Сюлеймание
Сюлеймание е най-голямата джамия, построена през 1557 г. В нея има и мавзолей на султан Сюлейман и неговата съпруга Рокселана. Известният архитект Синан, построил много от джамиите в града, е погребан до сградата.

Дворецът Долмабахче
Дворецът Долмабахче е построен в периода 1843 – 1856 г. на площ от 45 000 кв.м. по време на управлението на султана Абдюл Меджид I. Долмабахче е построен близо до мястото, където е бил разположен разрушеният дворец Бешикташ. В комплекса се намират и Музеят на часовниците и Кристалният павилион.

Капалъ Чарши
Капалъ чаршия или Големият пазар привлича много хора – даже прекалено много в пиковите часове. Добра идея е да дойдете рано сутринта и да пийнете един чай, докато пазара се съживи. Има хиляди сергии, продаващи общо взето всичко – килими, злато, дрехи, подправки и т.н. Пазарът си е един малък град, така че е лесно, но и забавно да се загубите из пътеките. Задължително е да се пазарите, тъй като първоначално предложената ви цена надвишава поне два пъти тази, на която трябва да сключите сделката.

Площад Таксим
Площадът Таксим е разположен в новата част на Истанбул. Той се смята за основна пазарна, туристическа точка, а също и за забаления. Известен е със своите магазини, ресторанти и хотели. За площадът Таксим се казва още, че е сърцето на новия град.

Хиподрум на Константинопол
Хиподрумът на Константинопол е представлявал кръгъл площад, който е бил спортен и социален център на столицата на Византийската империя. Днес от него са запазени едва няколко части – Змийската колона, Колоната на Константин. Те са оградени, и около тях е изграден парка Султанахмет.

Пътуване с корабче
Множество са корабчетата покрай бреговете на Босфора и бавно преминават под моста, свързващ Европа и Азия. На един час път се намира Анадолкаваги, малко азиатско рибарско селище с добри ресторанти. С морски автобус може да отидете до най-големия от Принцовите острови, който тръгва от Кабаташ, под двореца Долмабахче. Ако пък искате да посетите повече от тези острови, може да вземете корабчето от Еминьоню.

Мостът над Босфора
Мостът над Босфора или, както го наричат Първият мост над Босфора, се разполага над протока, и свързва двата континента – Европа и Азия. Мостът свързва Ортакьой (от Европа) и Бейлербей (от Азия).

Кула Галата
Кулата Галата или наричана още кулата на Христа е средновековна каменна кула в областта Галата. Тя е една от най-впечатляващите забележителности в Истанбул. Висока е 66,90 м заедно с конусовидния цилиндър отгоре.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22