Мадрид – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Мадрид
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО МАДРИД

Евтини самолетни билети до Мадрид – информация за летищe Мадрид

Летище Мадрид Барахас

Летище Мадрид Барахас е с летищен код MAD и е главно международно летище, обслужващо испанската столица. Летището е стратегическа отправна точка за много полети до Северна и Южна Америка, Африка, както и до Европа. То е едно от десетте най-натоварени световни летища и е на четвърто място сред най-натоварените европейски. Разположено на 9 километра от финансовия център на града и на 13 километра североизточно от историческия център. Летището има 4 терминала. Терминали 1, 2 и обслужват полети на компаниите от SkyTeam и Star Alliance, както и на Air Europa. На Терминал 4 кацат всички полети на Iberia и авиокомпаниите от съюза на Oneworld. Летището разполага с 4 писти, които позволяват 120 излитания или кацания на час.

От София до Мардид директни полети предлагат националния превозвач България Ер и нискотарифната авиокомпания Уиз Еър.

Мадрид – забележителности

Музей Прадо
Музеят Прадо е една от най-големите европейски съкровищници на художественото изкуство, която е разположена в централната част на испанската столица Мадрид. Това е музей с уникално богато колекции, които го правят една от най-големите изложбени зали в света. Тази художествена галерия е основана през 1819, а днес в нея са изложени над 150 художествени произведения на изкуството.

Музеят Рейна София
Поместен е в огромна бивша болница. Сградата датира от средата на XVIII в. и са добавени външни асансьори от прозрачно стъкло и стомана. Колекцията се състои главно от испански платна от XXв. , като най-известната от тях несъмнено е Guernica, на Пабло Пикасо.

Кралския дворец
Кралският дворец в Мадрид е създаден през 1764 г. Построен е, за да замести замъка Алкасар, който бил изгорял 30 години по-рано. Туристи се допускат почти из целия дворец, включително и в Оръжейната и Аптеката. Входът е безплатен за граждани на ЕС всяка сряда.

Площад Сибелес
Площад Сибелес е неокласически комплекс от мраморни скулптури с фонтани, които са се превърнали в символ на Мадрид. Фонтанът на Сибелес е построен по време на управлението на Карлос III по проект на Вентура Родригес в периода 1777 – 1782 г.

Централният площад на Мадрид
Централният площад на Мадрид се намира само на няколко преки от друг известен площад – Пуерта дел Сол. Той има правоъгълна форма с размери 129 на 94 м, като е заобиколен от жилищни сгради, чиито 237 балкона гледат към самия площад.

Кралска базилика Сан Франсиско ел Гранде
Кралската базилика Сан Франсиско ел Гранде е римокатолическа църква. Основната й фасада гледа към площад Сан Франсиско. Базиликата е изпълнена в неокласически стил през втората половина на XVIII век.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22