16-годишна британка има по-високо IQ от Айнщайн, Бил Гейтс и Стивън Хокинг

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Британско момиче има коефициент за интелигентност IQ, по-висок от този на много знаменити учени, включително Айнщайн и Стивън Хокинг, пише „Дейли мейл“.
16-годишната русокоса Лорън Марби показала на изпита резултат 161 и била регистрирана в елитната организация на хората с висок интелект Менса (Mensa International) . За сравнение, Стивън Хокинг, Бил Гейтс и Алберт Айнщайн й отстъпват с по 160 точки.
Тийнейджърката била отличничка в училище, но много високият й резултат бил изненада за всички. Тя е щастлива да наруши обидните стереотипи за блондинките, отбелязва изданието.
Лорън има певчески данни и свири на пиано. Иска да следва архитектура в Кеймбридж. Тя ходи на солариум, обича яркия маникюр и е фен на телевизионното шоу TOWIE.
Баща й е чернокож шофьор на такси, а майка й пробвала да стане певица.
Във Великобритания за среден резултат на интелигентност се смята IQ 100. Лорън има най-високия коефициент за хора под 18 г. в страната.
В Менса е регистрирана и съвсем млада британка, която дори има интелект по-висок от този на Лорън. Пак „Дейли мейл“съобщи преди дни за 3-годишната Елис Мос, която е от руски произход. Тя показала смайващия резултат 162. Мос говори английски и руски и чете Езоп.
Класация на някои от най-големите умове, според тяхното IQ
Чарлз Дикенс – 180
Дейвид Ливингстън – 170
Чарлз Дарвин – 165
Стивън Хокинг – 160
Куентин Тарантино – 160
Бил Гейтс – 160
Зигмунд Фройд – 156
Шарън Стоун – 154
Бил Клинтън – 145
Наполеон Бонапарт – 145
Шакира – 140
Джон Кенеди – 119
Анди Уорхол – 86

Към статията няма коментари. Напишете първия.