Ужасните подаръци за Свети Валентин

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Ето го Свети Валентин – млад, пъргав и модерен. Избута поостарелия Трифон Зарезан, пререди го така да се каже, и сега властва над сърцата и портфейлите на влюбените. Колкото и да го хулим, колкото и да обявяваме, че го мразим и ни дразни, празникът се е наложил и може би само времето може да го заличи.

Така. На Свети Валентин настъпва мъжкият ад – „Какво да купя на тая моята?“. Разбираме ви, момчета. Не стига, че празникът като цяло е тъп и излишен, ами на всичкото отгоре търговците са оперирани от каквото и да е въображение. Следствие на това са абсолютно еднаквите „идеи“ за подаръци, които се бълват още от началото на годината. Резултатът? Всички подаръци ви изглеждат еднакви и причината е в това, че те СА еднакви. Струва ви се, че всяка година виждате едно и също и в крайна сметка купувате все едно и също, без значение дали сте сменили гаджето, или не? Прави сте.

Дамите също страдат от факта, че цял ден трябва да се вълнуват за „празника“, а вечерта, когато се състои Срещата, дори трябва да се изненадват от „невероятния“ подарък, който им даваме. Не, че не искат подаръци. Напротив – кой не обича да получава разни неща (мацките си умират за това). Обаче всяка година едно и също няма как да не втръсне. Представяме ви кратък обобщен списък с някои от подаръците, които обикновено връчваме на жените на 14 февруари, но те вече не ги искат.

Плюшени играчки

Айде стига вече! От малки получавамт плюшени мечета – големи, малки, всякакви. С поводи и без. Освен ако не излизате с 12-годишна, която искрено ще се зарадва на плюшка, по-добре се спрете на нещо друго. Нещо функционално, което няма да събира прах на някой рафт и няма да бъде подарено на някое дете след седмица.

Нищо с пухчета

Изненадващ е фактът, че огромен брой мъже, без значение от образование, интереси и т.н. биха купили на половинките си белезници с пухчета. Не знаем какво си мислят, че ще демонстрират с подобен подарък – може би разкрепостеност? Ако с приятелката ви по принцип обичате да се връзвате и поплясквате, то белезниците вероятно са били едно от първите неща, които сте изпробвали. Ако пък чрез тях искате да ѝ подскажете, че всъщност предпочитате по-грубия секс, то 14 февруари определено не е най-подходящият празник. Дамите, които го празнуват, рЕзко изпадат в силно романтично настроение, което предполага гушкане, галене и обяснение в любов. Не и белезници. Особено пък с пухчета. Кой, по дяволите, харесва пухчета?

Нищо със сърчица

Да предположим, че сте хлътнали по мадамата, или я обичате, или всъщност нищо не изпитвате, но сте все още с нея и няма как да минете без подарък. „Нещо“ със сърчица по него няма да ви свърши добра работа в нито един от случаите. Сърцата са глупави. Те се превърнаха в търговска марка, в нещо като лого на този празник, а всъщност са стилизирано решение за отбиване на номера. Балони-сърца, мечета със сърца, торта-сърце – почти всичко може да бъде украсено с едно сърчице и хоп – вие си мислите, че любовният подарък е готов. Ама не е.

Без розово и червено

Това са двата цвята, които ни заливат от витрини и телевизори. Няма милост за човешкото око, когато наближава 14 февруари – коледната украса е сменена с „любовна“. Кой каза, че червеното е цветът на любовта? Кой? Никой. Червеното се свързва със сърцето, а, както вече стана ясно, сърцето е клишето. Хайде да не се самоограничаваме.

И все пак…

…има неща, универсални неща, които винаги вършат работа, когато искате да изненадате приятелката си – това са картичка и/или цвете. Повярвайте ни, когато се чудите, когато се колебаете или отново в последния момент се сетите, че трябва да вземете нещо на момичето, което обичате, обърнете се към познатото, към винаги работещото и винаги актуалното. Така няма как да сбъркате, а и трудно ще влезете в клишето.