Днес+ :: Лекоатлетът Оскар Писториус обвинен за убийството на приятелката си

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Лекоатлетът Оскар Писториус обвинен за убийството на приятелката си

14.02.2013 13.45

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус бе обвинен в убийството на приятелката си, предадоха световните агенции, цитирайки полицията.

Моделът Рийва Стийнкамп, с която са били заедно от година, е била застреляна неколкократно от спортиста в дома му в Претория.

Според местно радио Писториус е прострелял приятелката си в главата и в ръката, въпреки че властите все още не уточняват детайли около инцидента. Медията твърди още, че има вероятност параолимпиецът да я е объркал с крадец, влязъл в жилището.

Появиха се и предположения, че Стийнкамп е искала да го изненада за празника „Св. Валентин”, затова влязла тайно в дома им.

„Скай Нюз” съобщава, цитирайки полицията, че и преди в жилището е имало инцидент от „домашен характер”. Южна Африка е страна с едни от най-високите проценти за насилствени престъпления, което обяснява защо голяма част от собствениците на жилища използват оръжие, за да се защитават.

Писториус, който е известен с прозвището „Бягащият на ръба на бръснача“, е най-бързият човек на света без крака. Роден с вродена аномалия, той остава без долни крайници още на 11-месечна възраст. Записва се в историята на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, когато се включва в бягането на 400 метра и в щафетата 4х400 метра, и така става първият атлет, състезавал се с две протези. /btvnews.bg

Днес+