Мебели и Обзавеждане по поръчка София

2
Добави коментар
mebelsbg
mebelsbg

Изборът на обзавеждане като цяло е доста личен процес. Покупката или поръчката на мебели е особена финансова тежест и не е от най-леките задачи. Ето защо, към този процес трябва да се подходи максимално отговорно. Когато започнете да избирате мебели неизбежно ще се сблъскате с безкрайно разнообразие, което би объркало дори и специалист. Добре е тежестта на тази задача да се разпредели между вас и професионалист. Сътрудничеството с проектант – консултант на мебели е почти задължително условие за постигане на оптимални резултати. Специализираните съвети биха ви спестили време, нерви и средства.
Нека разгледаме по-обстойно процеса на избор на готови или проектиране на индивидуални мебели.
Броят на вариантите за мебели и обзавеждане зависи от въображението ви, размера на помещенията, както и регламентирания бюджет.
Обикновено фирмите, които произвеждат стандартни мебели по каталог се придържат към продукти с определени параметри. По този начин си гарантират по-голяма технологичност и ефективност на производството. Отклонения от тези параметри влияят на цената на крайния продукт. В следствие, при определени корекции и промяна на стандартните мебели, цената може да скочи почти двойно.

Ето защо, с оглед на разнообразното строителство, постоянно променящите се вкусове и тенденции в производството на мебели и обзавеждане – по-добрия вариант е да се потърси индивидуално решение, тоест мебели по поръчка.
По този начин ще получите уникални индивидуални мебели, отговарящи изцяло на Вашите вкусове и потребности. А пир правилна работа с точния проектант и при равни други условия, тези нестандартни мебели в никакъв случай няма да са по-скъпи.

От тук нататък следва да сте на ясно с технологиите и материалите за изработка на мебели. Обикновено вниманието на купувача се фокусира към визията на мебелите – тоест към мебелните фронтове, но освен тях трябва да се обърне внимание и на корпусните материали, използваните сглобки и технологии за свързване на детайлите. Те трябва да са такива, че да гарантират максимална якост на корпусите на мебелите, без да има деформации с времето. Относно материалите, нещата между мебелните фасади и корпусите до голяма степен се препокриват, с тази разлика че за корпуси се използва по-малко разнообразие от предлаганите материали и най-вече рентаблиния ценово вариант с ПДЧ плоскости (плочи от дървесни частици).
Изборът на материали зависи основно от финансовата възможност на купувача.
ПДЧ плоскостите са най-евтиният материал, а постоянното му усъвършенстване дава възможност да се подобри качеството към потребителя. Покритията стават все по-разнообразни и все по-ефективни и устойчиви. Почти всички ПДЧ плоскости са устойчиви на домакински почистващи препарати и са със завидна износоустойчивост. Варианти за корпусен материал също са MDF и масивната дървесина, но са сравнително скъпи и поради това непредпочитани варианти. С увеличаване разнообразието на ПДЧ ламинати, MDF-ните плоскости и масивната дървесина почти изцяло губят позиции при избора на корпусен материал.
Другият основен елемент, определящ функционалността и завършеността на мебелите са мебелните механизми и системи, в това число влизат различните схеми за отваряне и затваряне на шкафове; механизми, организиращи по най-различни и оптимални начини вътрешния обем на шкафовете според предназначението им и т.н.
Разгледайте нашите галерии от идейни и реализирани проекти на мебели по поръчка.