Писториус иска да се самоубие

2
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Южноафриканският лекоатлет Оскар Пситориус е убил любимата си жена заради изневяра от нейна страна. Такава поне е основната версия на разследващите. В местната преса веднага извадиха подозрения за странични похождения на Рийва Стеенкамп, които са накарали атлета с два ампутирани крака да посегне на живота ѝ.

 Единият възможен любовник според медиите в Южна Африка е националът по ръгби на страната Спрингбрук Франсоа Хугар. Другият е поппевец, с когото Стеенкамп участвала в риалити шоу. Според тези версии, Писториус разбрал за изневярата и полудял. Той първо ударил любимата си с бухалка в главата, след което я прострелял в бедрото. Тя се опитала да се скрие в банята, но там лекоатлетът я убил с три изстрела. Веднага след това осъзнал деянието си и опитал да я върне към живота с целувки. Красавицата обаче издъхнала в ръцете му.

 „Убих я, убих моята Рийва. Нека Господ прибере мен сега“, казал Писториус на своя най-добър приятел Джъстин Диварис. В момента бившият любимец на Южна Африка е под специално наблюдение в ареста, защото има голяма вероятност да се самоубие. Във вторник той ще се изправи пред съда, като адвокатите му ще пледират, че убийството е непредумишлено. Обвинението обаче е твърдо против, а и намерените доказателства говорят друго. Прокурорите искат доживотна присъда за лекоатлета без крака за предумишлено убийство. Във вторник е и погребението на Рийва Стеенкамп.