Белучи, Моника Белучи – Edna.bg

0
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

„Чувствам се прекрасно и комфортно със самата себе си, но не защото съм красива.“
                                                                                                            Моника Белучи

Има жени, които мечтаят да блестят, да разпръскват сексапил, женственост и грация, дори и само с присъствието си. Има и жени, които просто го правят! Точно като италианската актриса и модел Моника Белучи.

Едва ли има човек на света, който да не асоциира името на изкусителката с нейната неоспорима красота, въпреки че тази година Моника навършва цели 49 години! Освен че изглежда зашеметяващо, тя показва завиден талант в актьорските си превъплъщения, които буквално могат да те оставят без дъх…

Моника Белучи на галавечеря, Париж, 2 декември 2012 г.

Но какво се крие зад плътните неустоими устни, пърхащите мигли и въздействащия глас на Белучи? Сега ще разберете…

Моника Анна Мария Белучи, както е пълното й име, е родена в Италия през 1964 г. След като завършва гимназия, Моника започва да учи право. Паралелно с мечтата си да стане адвокат, тя работи и като модел в местна модна агенция. Още преди да е приключила юридическото си образование, Белучи вече е една от най-известните манекенки на Ботуша и скоро след това прекъсва следването си.

На 25-годишна възраст Белучи започва да посещава театрален кръжок и година след това получава и първата си филмова роля в италианска продукция. Междувременно се превръща и в любимка на „Dolce&Gabbana“, които често я канят за рекламно лице в свои кампании.

Актрисата пристига на филмовия фестивал в испанския град Сан Себастиан, 26 септември 2012 г.

Предложенията към нея за примамливи, отличаващи се и харизматични роли започват да идват и от чуждестранни режисьори, благодарение на това, че Моника знае перфектно италиански, английски, френски и испански език.

Следва плеяда от запомнящи се превъплъщения във филми като екранизацията по романа на Лучано Венчецони „Малена“, където изиграва овдовялата през Втората световна война красавица Малена, която е способна да съблазнява само с погледа си. В „Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра“ на Белучи е поверена задачата да бъде египетската владетелка Клеопатра, в „Братя Грим“ се превръща в Огледалната кралица, а в „Страстите Христови“ – Моника е самата Мария Магдалена.

Моника Белучи и съпругът й Венсан Касел пристигат на премиерата на филма „Артистът“, Париж, 28 септември 2011 г.

Други незабравими филми с нейно участие са „Дракула“, „Тайни агенти“, „Плачът на слънцето“, „Под подозрение“, „Тайният живот на Пипа Лий“, „Матрицата“, а по време на снимките на „Апартаментът“ се запознава и с настоящия си съпруг – френския актьор Венсан Касел. Във всеки филм с нейно участие Белучи е различна, нестандартна и показва необикновено артистично присъствие. Съвсем скоро стана ясно, че талантливата актриса ще вземе участие и в нов филмов проект на Кустурица.

Моника Белучи и Робърт де Ниро, Рим, 19 октомври 2010 г.

В момента Белучи гастролира измежду три европейски столици – Рим, Париж и Лондон. Това се налага заради професионалните й ангажименти, както и взаимоотношенията й с Венсан Касел, с когото са заедно от 18 години и имат две дъщери – Дева и Леони. Това е втори брак за италианската белисима, която неведнъж е споделяла в различни свои интервюта странните и необичайни брачни навици, които са изградили със своята половинка.

За Моника Белучи свободата и личното пространство в една връзка са най-важната ценност за нейното съхраняване във времето. Моника и Венсан никога не са живели заедно под един покрив. Самата актриса признава, че е прекалено независима по природа и не би могла да съжителства с когото и да е. За нея бракът се основава на взаимно доверие, обич и уважение, но без да се налага който и да било от двамата да променя начина си на живот, който е водел преди.

Моника Белучи на кинофестивала в Кан, 16 май 2009 г.

Неведнъж европейските медии „разделят“ Моника Белучи и Венсан Касел, но противно на очакванията техният нестандартен семеен живот успява, дори процъфтява. Белучи заявява, че прекарва повече време със съпруга си само по време на снимки за филм, защото тогава са прекалено вглъбени в ролите, които трябва да изиграят и не им остава време да водят спорове за дребни и глупави неща, на чиято основа възникват почти всички скандали при двойките.

В други свои изказвания сексапилната актриса споделя, че не очаква мъжът до нея да й бъде верен, още повече в техния случай, когато прекарват месеци наред далеч един от друг, ангажирани с работата си. Моника смята, че е възможно да изпиташ страст и към най-неподходящия човек, но това няма нищо общо с истинските чувства. Най-важно е човекът до теб да те уважава и да ти има доверие. Това са неща, много по-ценни от физическата вярност.

Софи Марсо и Моника Белучи позират пред фотографи на кинофестивала в Кан, 16 май 2009 г.

Италианската грация признава, че единственият начин да обича толкова много съпруга си, е като не го приема за даденост и не очаква той да се променя заради нея. Според Белучи, ако променим човека до себе си, просто преставаме да го обичаме. За самата Моника е истинска загадка как с Венсан успяват толкова много време да запазят химията помежду си.

Също толкова необичайно в живота й идва и идеята да стане майка, когато вече е на 40 години! За нея обаче това е правилният избор, защото късното майчинство е било осмислено, осъзнато и не й е коствало кариерата.

Освен, че е греховно красива, Моника Белучи е известна с необикновената си целеустременост, проницателност и независимост. Актрисата признава, че се възхищава на умните жени, счита ги за невероятно обаятелни и е благодарна, че съдбата я е срещнала с много такива.

Към Моника Белучи биха могли да се отправят още хиляди адмирации, но никоя от тях няма да бъде толкова силна, колкото магнетичното й присъствие на екрана и в живота. Затова не ми остава нищо повече освен да пожелая на всяка Edna от вас да изглежда толкова зашеметяващо, да бъде така независима и сигурна в себе си… Точно като Моника Белучи!

* А сега ви оставям да се насладите на едно „Чувствено танго“ – минифилм, с много роли и само Edna актриса… Моника Белучи!