7 съвета за пестене на пари

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Да се пестят пари е едно от най-трудните неща. Особено, когато ги нямаш. Като гледаме и тази година няма да спечелим милиони от тотото, затова няма да е зле да започнем да пестим от закуски или от няколко други неща.

Ето и няколко метода за това:

Самобръсначка за многократна употреба

Не знаем дали сте забелязали, но самобръсначките и те са поскъпнали. Не е добро решение да ползвате една и съща цяла година, но пък можете да ѝ удължите срока на годност, като не я изхвърляте след второто бръснене. И така ще пестите пари всеки месец.

Спрете безалкохолните

Водата е по-евтина, ако не ви е и безплатна (на работното място, например). Освен това безалкохолните са вредни и все по-скъпи. Ако не пиете коли-моли с храната, хем ще сте в по-добра форма, хем ще пестите пари всеки ден.

Сравнявайте цените

Когато решите да си купите нов телефон, компютър или дори етажерка за книги, сравнявайте цените, ще се убедите, че за едни и същи неща могат да бъдат заплатени съвсем различни суми. Така е защото сега нещо се продава за толкова, колкото човек е склонен да плати за него. Пазарна икономика или нещо такова.

Носете си храна на работа

Ако се позволява, разбира се. Това, освен че ще ви спести пари, винаги е по-евтино, отколкото да се храните на заведение, ще ви спести и време, както и ще можете по-лесно да спазвате някакъв хранителен режим, без излишни изкушения.

Мийте и подсушавайте сапуна

Знаете ли колко сапун се губи от това, че го оставяте да кисне в банята? Много. Просто е, ако го оставите във водата, той ще се разтваря и свършва по-бързо. А никой не иска това за себе си или за сапуна си.

Гответе 

И се старайте да не изхвърляте храна. Ако ви е останало малко парче кашкавал, сух хляб и полу-оцелял домат, не ги мятайте в боклука, направете си сандвичи с всичко от тях, което подлежи на консумация, а хвърлете само неспасяемите остатъци. 

Касичка

Ние с колегите това го практикуваме вече. Направили сме си касички за левчета и пускаме ли, пускаме. Събират се пари, успяхме няколко пъти да си купим я торта, я бира после. Така че взимайте един буркан от компот и започвайте да пускате в него. Обаче, докато не се напълни, никакво вадене на монетите. Така се спестява. Иначе става като в онзи виц „Абе, въртим тука едни пари“.

Източник: Guyism

Ако този материал ви е харесал, присъединете се към Div.bg във Facebook, за да четете още любопитни статии и да гледате забавни клипчета.