„Пина“ на 3D в Дом на киното

2
Добави коментар
embaka
embaka

Домът на киното отново отваря врати след кратък ремонт и модернизация на техниката!

Домът на киното вече разполага с модерна дигитална техника. Всички киномани ще се убедят сами в качеството на изображението и картината. Благодарение на получената подкрепа от ИА „НФЦ” за показ на български и европейски филм, от програма МЕДИА на Европейската комисия, както и със съдействието на „Барко” и „Динакорд”, столичният Дом на киното ще показва най-новите дигитални и 3D филми.

Откриването ще бъде на 22 февруари с шедьовъра на Вим Вендерс „ПИНА“ на 3D.

Един от най-интригуващите филми на Вендерс, посветен на гениалната Пина Бауш, ще има възможност отново да се срещне с почитателите на уникалното танцувално изкуство и на майсторството на режисьора.

„Чрез танцовия театър на Пина се научих да ценя жестове, поза, поведение, езика на тялото – нейната работа ме научи да ги уважавам. Преоткривам ги всеки път, когато видя творба на Пина. Колко много истории могат да бъдат разказани без помощта дори на едно изречение…”, споделя Вендерс.

Дали самият Вендерс няма да има роля в откриването на Дома на киното?! Кои други 3D филми можете да гледате на София Филм Фест? Кои са специалните гости на СФФ? Кои са другите дигитални киносалони на СФФ?

Всичко това ще разберете на 22 февруари, петък, 18.30 часа.

Зрителите на тази прожекция ще получат специален подарък: очила за 3D.