В Италия разбиха мрежа за проституция с българско участие

16
Добави коментар
plam
plam

Две българки, принудени да проституират в Италия, са информирали властите в страната за дейността на организирана мрежа за проституция с българско участие.

Двете жени били подведени да работят на Апенините като сервитьорки в пицария. При пристигането си в страната обаче те се озовали в мрежа за организирана проституция.

Към тях били отправени множество смъртни заплахи, техни близки в България също били „предупреждавани“.

Въпреки че живеели под 24-часов контрол и разделени една от друга, жертвите успели да избягат и да уведомят карабинерите в Сан Лазаро ди Савена край Болоня.

При полицейската акция са арестувани част от организаторите на престъпната мрежа.

Между задържаните е ръководителят на мрежата, както и две българки близначки, които контролирали броя на клиентите и събирали печалбата.

Точно по време на работа в покрайнините на Болоня е арестувана едната от тях, Марина Вълкова Георгиева. В последствие задържана е била и нейната сестра Мария, както и други двама съучастници, опитали се да напуснат Италия. Единият от бегълците е българин – Жоро Нецов, а другият италиански гражданин.

Арестуваните са обвинени в отвличане, упражняване на насилие, подтикване към проституция и организирана престъпност. Делото срещу тях ще се гледа в Болоня.