Взрив на газопровод рани близо 20 души в САЩ

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Мощен взрив снощи разтърси Канзас Сити в щата Мисури. Според местната полиция лек автомобил е пробил газопровод в един от бизнес кварталите на града, вследствие на което е станала експлозия и е избухнал пожар, съобщи Би Би Си. Няколко сгради са обхванати от огъня, а пламъците достигат няколко метра височина. На местопроизшествието са пристигнали десетки коли на Пожарната служба и Бърза помощ.

По последните данни на Би Би Си пострадали са 19 души. Инцидентът е станал около 18 ч. местно време в близост до ресторант, който е напълно унищожен. Всички ранени, петима от които са в критично състояние – обгорени и обгазени, са хоспитализирани. Според АП пък пострадалите са 7 или 8 души, а трима се водят безследно изчезнали.

Още преди взрива в квартала се чувствал силен мирис на газ, поради което управата на съседния ресторант анулирала предварително направените резервации.

Пожарната продължава да се бори с огъня, който се е прехвърлил и върху други сгради. Кметът на града е съобщил в Туитър, че ситуацията вече е под контрол и сега главната задача е да не се допуснат нови взривове.
Този район на Канзас Сити е построен през 1922 г. по мотиви от архитектурата на испанската Севиля. В него освен офиси се намират множество магазини,заведения и жилищни сгради.

Газовата компания Missouri Gas Energy обвини за експлозията служителите на предприятието. Според нейни представители, те са повредили газопровода по време на подземни работи. Разследването на случая продължава.

Специалистите от Missouri Gas Energy твърдят, че изтичането на газ е преустановено. По време на инцидента те отцепили района и обявили евакуация, но не всички успели да напуснат опасната територия преди да избухне взривът.

Съединени Американски Щати