Стрии ефективен начин за борба с тях

3
Добави коментар
rusenez
rusenez

Това е един от най-често срещаните проблеми по красивото женско тяло. По някои статистики почти 90% от жените са виждали стрии по своето тяло, а най-лошото е, че след като веднъж се появят стрии те не изчезват от кожата.

Много от жените се надяват да се справят с досадните черти от стриите с помощта на кремове и овлажняващи млека, но истината е, че тези продукти помагат само за превенция, а след появата на стрии са почти безполезни.

Какво са стрии

Едва ли има жена, която да не знае как изглеждат стриите. Това са линии образувани в дермата на кожата. Има три основни причини за поява на стрии. Една от най-често срещаните това е поради разтягане на кожата по-време на рязко качване на килограми, причина за поява на стрии може да бъде и бързо отслабване. На трето място като причина за поява на стрии се поставя и рязкото израстване в пубертетна възраст.

От стриите най-неприятни са тези с лилав или червеникав оттенък. Обикновено това са ново появили се стрии с времето те изсветляват и придобиват познатия на повечето жени белезникав цвят.

Най-голямо неудобство за жените със стрии са летните месеци и най-вече тези на морето. Причината за неудобството им се крие в това, че през лятото стриите са най-видими, защото те не хващат тен.

Къде се появяват стрии

Практически на почти всяка една част от нашето тяло може да се появят стрии, като с най-голям риск са областите на корема, бедрата и дупето. В по-редки случай може да се образуват стрии и на гърба. Те обикновено са свързани с разтягане на кожата през пубертета.

Премахване на стрии

Това, че стриите са толкова разпространен козметичен проблем при жените не означава, че трябва да живеем с него. През последните 10 години дерматологията изключително много напредна особено в областта на козметичните процедури и подобряване на външния вид на кожата. Днес има редица добри практика за премахване на стрии.

Лазерно премахване на стрии

Лазерното лечение на стрии е един от най-широко използваните методи за премахването на линиите от кожата. Една процедура с лазер трае от 30 до 50 минути. Хубавото при този метод на лечение на стрии е, че оказва добър резултат без значение от произхода или дълбочината на стриите. Чрез лазера се подменя засегнатата тъкан от стрии със здрава. За да има добри резултати се препоръчва преминаването на 3-4 процедури.

Стрии