Москва – Евтини самолетни билети

0
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Москва
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО МОСКВА

Евтини самолетни билети до Москва – информация за летищата до Москва

Летище Москва Шереметиево е с летищен код: SVO. То е едно от най-големите летища в Русия и най-голямото московско летище. Летището е предназначено за международни полети. Летището почти не обслужва нискотарифни авиокомпании. Разположено е на 28 км северо-западно от Москва и има 4 терминала. Пистите и поддръжката им са с толкова добро качество, че летището получава международен сертификат за непрестанна експлоатация, като на него могат да излитат и кацат самолети при сложни метеорологични условия.

Летище Москва Домодедово е с летищен код: DME. То се намира на 22 км от Москва и се използва основно от нискотарифни авиокомпании по международни маршрути. Летището разполага само с един терминал. Летище Домодедово заема първо място в страната по вътрешни и международни превози на товари.

Летище Москва Внуково е с летищен код: VKO. За това летище е напълно възможно да намерите евтин самолетен билет до Москва, тъй като то се използва от нискобюджетните авиокомпании за вътрешни, международни и трансконтинентални полтети.

Москва – забележителности

Болшой театър
Болшой театър е исторически театър в Москва, Русия. Той е проект на архитекта Джоузеф Бове. В Болшой театър се представят балетни и оперни изпълнения.

Кремъл
Кремъл е исторически комплекс в центъра на Москва. Това е сърцето на съвременна Русия намиращ се в централната част на столицата. На неговата територия са разположени редица важни структури на държавната власт: президентството, правителствени и други органи.

Оръжейната палата в Кремъл
Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, може да се видят тук. Някои великолепни експонати са яйцето „Фаберже“ и царското облекло на Екатерина Велика, както и диамантеният фонд с колекция т скъпосценности и бижута.

Червеният площад и Мавзолеят на Ленин
Червеният площад стои гордо, заобиколен от Кремлин и катедралата Василий. В мавзолея си тук от 1924 г. почива Ленин. Червеният площад е любимо място не само на туристите, но и на московчани.

Църквата Св. Василий
С кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките. Построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите. Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света.

Храмът на Христос Спасителя
Храмътна Христос Спасителя е построен в знак на благодарност към бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.

Музея за изящни изкуства Пушкин
Рай за тези, които се интересуват от изкуство. Тук импресионистите и постимпресионистите са наредени до по-стари творци като Рембранд и Ботичели.

Държавен исторически музей
Държавният исторически музей представя историята на Русия. Той се намира на Червения площад. Неговите експозиции съдържат експонати от праисторически племена, населяващи тези земи, до днес.

Кула Останкино
Кулата Останкино е телевизионна и радио кула. Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Кулата достига височина от 540 м. Името й идва от името на квартала, в който се намира – Останкино.

Мемориален музей на космонавтиката
Музей, посветен на руската космонавтика. Представя много експонати, свързани с технологиите, космическата храна, космическите кораби, космическите екипи и оборудване, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическата станция „Мир“. Затоврен в в понеделник.

Московската зоологическа градина
Московската зоологическа градина се намира в самия център на руската столица. В Европа само Виенският зоопарк е по-стар. Там можете да видите близо 1000 животински вида. Най-много посетители има през почивните дни между 12 и 14 часа.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22