Тел Авив – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Тел Авив
на редовни авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ТЕЛ АВИВ

Евтини самолетни билети до Тел Авив – информация за летищe Тел Авив

Международно летище Тел Авив – Бен Гурион
(Tel Aviv Yafo – Ben Gurion)

Международно летище Тел Авив – Бен Гурион (Tel Aviv Yafo – Ben Gurion) е с летищен код: TLV. Това е най-голямото и най-натоварено летище в Израел. Летището е разположено на 15 км от град Тел Авив. Построено е през 1936 г., а през 1973 г. е кръстено на първия израелски министър-председател Давид Бен-Гурион. Летището служи за седалище на израелските авиокомпании El Al, Israir Airlines и Arkia Israel Airlines. Летището има два действащи терминала: Терминал 1 за пътници от вътрешни полети и Терминал 3 обслужващ международните полети.От летище Бен Гурион се предлагат полети в рамките на Израел, международни полети и полети на дълги разстояния.

Авиокомпаниите, които кацат на летище Тел Авив Бен Гурион са: Lufthansa, Air Via, Bulgaria Air, Bulgarian Air Charter, Air Berlin, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Aliatalia, Air France, Air Canada, British Airways, Brussels Airlines, Austrian Airlines, BH Air, easyJet, Delta Air Lines, Iberia, Czech Airlines, Niki, Swiss, Olympic Air, Egypt Air, Royal Jordanian, US Airways, United Airlines и др.

Тел Авив – забележителности

Тел Авив е вторият по големина град след Йерусалим. Той е разположен на брега на Средиземно море на около 60 км. западно то Йерусалим и 100 км. южно от Хайфа. Името на Тел Авив произлиза от това, че в древността той е обединил много от съседните градове в себе си и се е превърнал в център на южните части на страната.

Старият Яфо
Старият Яфо се намира се в Джафа и определено трябва да го посетите. Носи се легенда за него, в която се споменава, че един от израелските мореплаватели е бил погълнат от кит. Също така това е едно от най-старите пристанища в света.

Площад Рабин
Площад Рабин е най-големият площад в Израел. На него е убит Рабин през 1995 г.

Кулата Азриели
Кулата ви дава възможност да гледате Тел Авив от 200 метра височина.

Еретз и Изрелския музей
Намират се в северната част на Тел Авив.

Музея на изкуствата
Най-големият музей в централната част на Тел Авив

Музей на еврейската диаспора
Намира се в северните части на Тел Авив

Плажовете на Тел Авив
През лятото плажовете са препълнени от туристи от всички възрасти, приятна миризма на скара се носи във въздуха. Внимавайте да не се докоснете до някоя от медузите, защото тогава екскурзията ви със сигурност ще се провали. Много от тях са опасни за здравето.

Занаятчийски базар
Той се провежда в пешеходната зона Началат, намираща се в централните части на града.

Луна парк Тел Авив
Най-големият увеселителен парк в Тел Авив. Той може да бъде конкуренция на най-добрите увеселителни паркове в света. Подходящ е за семейства и най-вече за техните деца. Намира се в непосредствена близост до водния парк Меймадюн.

Аквапарк Меймадюн
Предлага огромно разнообразие от водни атракции, някои от които са много екстремни. През летните ваканции много хора не пропускат да разпуснат в него.

Суперланд
Разположен е на около един част път от Тел Авив, в град Ришон. Може да е разположен на по-малка територия отколкото Луна парк – Тел Авив, но има много по-екстремни атракции като например влакче на ужасите.

Аквапарк Ямит 2000
Намира се на половин час път с автобус от Тел Авив. В град Олон. Паркът работи целогодишно. През зимата е слабо посещаван спрямо лятото. Подходящ е за малки деца.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22