Франкфурт – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Франкфурт
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ФРАНКФУРТ

Евтини самолетни билети до Франкфурт – информация за летищата до Франкфурт

Международно летище Франкфурт на Майн (Frankfurt Airport) е с летищен код: FRA. То се намира на 12 км от град Франкфурт. Международното летището е изключително натоварено откъм пътнически и карго полети, както и основна база на немската авиокомпания Lufthansа. Летището започва да работи през 1936 г., но е разширявано многократно. Летището има два терминала свързани с надземен влак Sky-Line, който на всеки 2 минути извършва превози от единия до другия. Терминал 1 на летище Франкфурт е разделен на A, B, C и Z, а Терминал 2 на D и E. Пътниците на Lufthansa и нейните партньори от Star Alliance се обслужват на Терминал 1, като има отделен подтерминал за пътници от първа класа на Lufthansa. Сред другите авиокомпании, опериращи на летището, са Bulgaria Air, Air France, Air Berlin, British Airways, Air India, Air Malta, Alitalia, Czech Airlines, Emirates, KLM, Qantas, Qatar Airways, Germanwings, S7 Airlines и много други.

Летище Франкфурт Хан (Frankfurt Hahn) е с летищен код: HHN. То е на 130 км от Франкфурт на Майн. Всички пасажери пристигат на един терминал. Нискотарифните авиокомпании използват това летище за вътрешни и международни полтети. От София до Франкфурт Хан можете да закупите евтин самолетен билет с нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Франкфурт – забележителности

Кулата Майн
Най-известният небостъргач на Франкфурт – висок е 200 м. Гледката от върха е фантастична, а посещението е задължително. Част от кулата е превърната в изложбено пространство. За работното време вижте уебстраницата на съоръжението.

Къщата на Йохан Волфганг Гьоте
Това е родното място на великия немски поет и автор Йохан Волфганг Гьоте, роден през 1749 г.

Операта Алте
Тази ренесансово украсена опера е унищожена през Втората световна война. Днешната фасада е реплика, а интериорът е изцяло нов. На третия етаж има ресторант и бар с тераса, който е отворен до късно.

Музеят Щедел
Тук ще намерите творби на Рембранд, Реноа, Рубен, Ван Айк и Ботичели.

Музей EXPLORA
Оптичните илюзии и изобщо всичко, което може да обърка мозъка, са специалитетът на музея EXPLORA. Обиколката започва с поставянето на 3D очила. Музеят разкрива как действат простите и сложните зрителни измами.

Природонаучен музей Зенкенберг
Tози природонаучен музей съдържа множество уникални или изключително редки в световен мащаб видове. Вътре ще видите вкаменелости на динозаври, сред които на Тиранозавър Рекс, раптори и други.

Германският филмов музей
В музея ще се запознаете с филмовото изкуство от самата му праистория до наши дни. Ще разкриете оптичните илюзии, които са в основата на седмото изкуство, ще се разходите из реплики на велики студиа за заснемане и производство на специални ефекти. В музея има и кино, което прожектира филми в оригиналните им версии.

Музей на комуникацията
Основан през 1958 г. като Федерален музей на пощата, днес Музеят на комуникацията проследява непрестанно променящия се свят на информационните технологии. Историята на комуникацията започва от месопотамските плочки с надписи и достига до днешните нови медии.

Музей на световните култури – Галерия 37
Tози музей е мястото, където се срещат култури и начини на живот от цял свят, и основателите му виждат мисията си като създаване на диалог за преодоляване на различията. В Галерия 37 можете да видите съвременни творби от индиански, африкански, австралийски и индонезийски автори.

Музей на комичното изкуство
Това е един от най-новите музеи във Франкфурт, но зад стените му се крие огромно богатство от оригинални карикатури. В музея се организират прожекции, литературни четения и кратки постановки, по време на които да се посмеете от сърце.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22