Блог | Hamali.BG

1
Добави коментар
goliat
goliat

Оставка на Симеон Дянков, оставка на премиера, оставка на правителството, служебен кабинет, бъркотия, огладнели за кокала политици, популизъм, неясно настояще и бъдеще.

Какво ли ни очаква- това е въпросът. Някой ще кажат- нищо особено, по лошо от това накъде, но едва ли е точно така. Съществуват поне две предпоставки ситуацията у нас съвсем да се влоши.

Ето днес уважаваното издание Експат Компас излезе извънредно издание и понижи перспективата за стабилността на Валутния борд в България с 15 пункта. Тревожен факт, който няма как да не притеснява бизнеса, който и без това е притиснат от неизчезващата икономическа криза.

От друга страна притеснителен е и фактът, че в перспектива се задава коалиционно правителство, чиито лидери съвсем наскоро се заканваха да променят данъчната ставка от 10% в нова стъпаловидна спрямо доходите на физически и икономически лица. Казано иначе данък богати. Кои обаче са богати- според планировката богати се водят тези, който си докарват месечно около 1000 евро!?

По всичко изглежда, че пак бизнесът (старият брашнян чувал) ще опере пишкира. Представете си само- тези, които знаят, могат и работят повече ще бъдат поставени в неудобната ситуация да плащат 25-40% корпоративен данък и да се конкурират със субекти без икономическо минало, плащащи само 10%!? Ако това е истинска конкуренция здраве му кажи.

Та и ние от Хамали.БГ, както много наши приятели сме сериозно обезпокоени от това, което предстои в държавата и се надяваме все пак здравият разум и държавничеството у политиците ни да изпревари личните интереси и черният сценарий да не се сбъдне.

Здраве от Хамали.БГ!

бутони към социални мрежи