Общински служители под строй на митинг в подкрепа на Бойко

2
Добави коментар
dominika
dominika

Градът
  Пловдив

Общински служители под строй на митинг в подкрепа на Бойко

PlovdivWeek на 21/02/2013, 14:20

Снимка: gradat.bg

Шок и ужас в общината

От сутринта хора се обаждат в централата на партия „Национален Идеал за Единство“ и съобщават, че служители на общинските предприятия „Градини и паркове”, „Чистота” и районните кметства са били задължени и извозени под строй на митинга в подкрепа на правителството в София, алармират от НИЕ.

Според тях хора са се обадили и от самия митинг, за да потвърдят още веднъж, че са заведени там и са разпознали и други общински служители. В сигналите до партия НИЕ хората споделиха, че са били заставени да избират – или да отидат на митинг в София, или моментално да напускат работа.

Проверка на пловдивски медии показа, че от общинско предприятие „Градини и паркове” 32 души са си взели отпуск днес, а 20 изведнъж са излезли в болнични. От фирма „Чистота” по същата схема в отпуск са 15 души, а заместник-кметът Георги Титюков заявил, че от неговите звена само четирима са в отпуск. Според очевидци първият автобус със заставените насила общински служители е тръгнал малко преди 10 часа и има регистрационен номер РВ 63 83 МР.

НИЕ настояват за незабавна оставка на всички виновни лица в общинската администрация на Пловдив, които са допуснали подчинените им да бъдат заплашвани с уволнение, ако не заминат на протеста в София.

Изискваме също кметът на Пловдив веднага да извърши проверка и да оповести чрез медиите колко общински служители днес не са били на работа в цялата общинска администрация на Пловдив и каква е причината за това, категорични са НИЕ.
 

Тагове:
градът
пловдив
общински
служители
под строй
митинг
подкрепа
бойко