Зехтин за красива коса видяна 6871 коментари 4

1
Добави коментар
yApple

Каквито и нововъведения да ни предлага съвременната разкрасителна индустрия, някои домашни рецепти, които се предават от поколение на поколение, си остават популярни и актуални.

Причината затова е, фактът че натуралните средства са изключително достъпни и не по-малко ефективни.

Едно от най-разпространените разкрасителни домашни средства е зехтинът. Неговите качества не могат да бъдат сравнени с нито един химикал. Той е богат на витамини и натурални полезни вещества, които подхранват косата и веднага я правят здрава и блестяща.

Зехтинът е бил използван за по-бърз растеж на косата още в Древна Гърция. Тогава той бил смесван с лимонов сок в пропорции 2 към 1. Сместа обаче трябва да престои около два часа.

С помощта на зехтин биха могли да бъдат лекувани и различни проблеми с косата. Той е особено полезен за борба срещу цъвтящи краища. За целта е нужно да смесите три супени лъжици зехтин с две супени лъжици мед, важно е той да не бъде захаросан. Нанесете получената смес върху косата си, увийте я с кърпа и след 20-30 минути изплакнете с шампоан.

За да бъде косата ви по-блестяща и красива, отново можете да се обърнете към зехтина. Смесете пет супени лъжици зехтин с два разбити жълтъка. Нанесете сместа върху косата си и я оставете да престои около 30 минути, след това изплакнете с топла вода.

За по-лъскава коса можете да си приготвите и маска от зехтин и оцет. Смесете две супени лъжици зехтин с една лъжица оцет и оставете маската да престои за един час.