Интериор за спалнята за Деня на влюбените

4
Добави коментар
girl
girl

Романтичен подарък и вричане в любов, вечеря в елегантен ресторант или да отидете заедно на кино – това са някои от най-честите идеи за отбелязване на Деня на влюбените. Но за Свети Валентим можете да изберете да прекарате специална вечер у дома, сами с любимия човек. С няколко прости за изпълнение и евтини решения можете да създадете незабравима атмосфера за празника на влюбените.

Интериорен дизайн за спалнята

Празникът на влюбените е отличен повод да промените малко дизайна на интериора в спалнята. Ако сте по-смели и имате досатъчно време, можете изцяло да пребоядисате стаята. А понякога е  достатъчно само да вземете една кутия с боя и да смените цветя на стената зад леглото, като му отредите подобаващото му се центално място в спанята. Разбира се, добре е в боядисването да се включите и двамата с идеи и желание. Можете дори да нарисувате нещо, което и на двама ви носи приятна емоция и вдъхновение. Можете да използвате различни палитри от цветове, особено ако става дума само за една стена или част от нея. Препоръчваме ви романтични и нежни пастелни нюанси на розовото, които да контрастират с ярко червено и кремаво бежово.

Ако нямате време или желание за сериозни експерименти, можете да изрисувате плоскост, която да сложите временно зад леглото, за да видите дали цветовете са подходящи за вас и дали се чувствате уютно в спалнята с тях. Друг вариант е да залепите интериорни стикери на стената – те лесно могат да се махнат, ако не ви допаднат или да ги смените с нови, когато ви омръзнат.

Така интериорът на спалнята ви винаги може да е различен и интригуващ.

Луксозни мебели със заоблени ъгли за по-малко напрежение

Характерна за романтичния интериорен стил е меката мебел със заоблени ръбове и овални форми, съчетани с изискани аксесоари и различни платове, украсен с дизайнерски апликации и в интересни форми, съчетаващи класическото и модерното. Добавянето на хумористична и забавна нотка, разчупва границите и носи по-спокойна атмосфера в стаята. Изборът на топли пастелни цветове излъчват спокойствие и топлина.

Нежност и отмора с помощта на няколко аксесоара в интериора на спалнята

Спалнята трябва да е стаята, която ви изпълва с уют и спокойствие. За това са подходящи топлите и нежни цветове и фините тъкани, които да подчертаят интимния характер на стаята. Възглавниците и меките платове за леглото, допълващи останалите нюанси в стаята, ще допринесат за приятната атмосфера и спокойствието. Ако добавите и добре подбрани аксесоари като възглавници, кувертюри, килимчета в различни цветове, десени и текстури, спалнята ще добие завъшен вид и в нея вие ще усещате любов и щастие. Освен това разнообразието от материи, цветове, десени и текстури ще придаде на спалнята ви малко по-безгрижно усещане, предразполагащо към релакс .

Интериорните аксесоари от коприна, сатен, вълна и велур са перфектни за създаване на усещане за топлина и нежност, а в съчетание с подходящо осветление, спалнята ще стане едно вълшебно кътче.

Последният акцент е добавяне на няколко ароматни свещи, разположени на ключови места в стаята.