Превю: Седмица на модата в Лондон есен 2013 » Моден свят

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

След Ню Йорк модната вълна се надига с пълна сила в Лондон. Вече ви показахме две от дефилетата в британската столица – това на Burberry Prorsum и колекцията на Риана за марката River Island. Ред е на още няколко интересни бранда, които дадоха заявка за много екстравагантност и ефектни визии през есента на 2013 година.

Moschino Cheap And Chic

Много младежка и свежа е новата колекция на Moschino Cheap And Chic. Многообразие от най-различни щампи разчупват дамската визия, при която се наблюдават съчетания на клинове с обемни палта, секси поли и рокли. Виждаме ефектни принтове с надписи, ретро точки и дръзки леопардови шарки. Брандът залага на черно-бяла палитра допълнена от различни нюанси на розовото – от бонбонено до циклама.

Tom Ford

При Том Форд драматичното и страстно излъчване винаги е на почит. Есенната колекция на дизайнера отново носи подобно послание, подчертано от дължини до земята при роклите и полите, дългокосмести палта, анималистични мотиви, десени със сложна орнаментика, черна дантела и кожени облекла с ресни.

Matthew Williamson

Свежа, женствена и много позитивна – така накратко бихме определили новата колекция на Matthew Williamson. Дизайнерът залага на изключително приятна цветова палитра, наситена с нюанси като горчица, лайм, виолетово, мандарина, корал, тъмно синьо. Дължината на облеклата варира от коляното до глезена, линиите са изчистени, а визията е разчупена от красиви геометрични и етно мотиви.

Mary Katrantzou

Следим с любопитство творческото развитие на креативната дизайнерка Mary Katrantzou, която винаги ни потапя в нейния свят от вдъхновяващи идеи. Колекцията за сезон есен-зима 2013/ 2014 година отново е вълнуваща и нестандартна, наситена с архитектурни форми, много асиметрия в кройките и атрактивни щампи. Този път Mary e заложила на една графична и студена палитра, различна от колоритните й творения досега.

Christopher Kane

Предложенията на Christopher Kane винаги са много интересни и носят авангардно усещане поднесено под различна форма. В есенната колекция, дизайнерът дава няколко различни насоки – кожени облекла с пънкарско звучене, камуфлаж съчетан с лисичи кожи, ефектни коктейлни рокли в стил Арт нуво с елементи под формата на спирали и модели с апликация от цветя.

Vivienne Westwood Red Label

Дефилетата на британката са пълно отражение на нейната ексцентрична душа. За пореден път тя ни демонстрира не просто модно шоу, а истински театрален спектакъл, в който манекенките отново бяха гримирани с екстравагантен макиаж. Новата колекция се отличава с практични облекла със свободна кройка, интензивни десени с райе или цветни животински принтове. И разбира се, пънк звученето в цялата линия на Vivienne Westwood е задължително!

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=6908483]

Вижте още:

Burberry Prorsum в плен на дързостта

Дизайнерската колекция на Риана за River Island

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013 (част 3)

Ето я! Колекцията на Oscar de la Renta в сътрудничество с Galliano

Превю:Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013 (част 2)

Превю:Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013

Първи колекции от NY Fashion Week есен 2013