Балерина от „Тодес“ лети в танц, посветен на Майкъл Джексън

3
Добави коментар
dominika
dominika

Градът
  Пловдив

Балерина от „Тодес“ лети в танц, посветен на Майкъл Джексън

PlovdivWeek на 22/02/2013, 12:01

Снимка: plovdivweek

Феерия от сценични ефекти допълва шеметните танци на балет \“Тодес\“, който ще гостува на 1 март в Пловдив

Само за 30 секунди стъпва на земята солистката на руския балет „Тодес“ в танц, посветен на Майкъл Джексън. През останалото време на изпълнението си тя „лети“ във въздуха.

Трупата ще представи уникалната си програма в Пловдив на 1 март 2013 г. Концертът е в палата 2 на панаирния комплекс.
    
В спектакъла “Attention” са преплетени вкусът на истинския живот с неговите падения, разочарования, щастие и еуфория, показани чрез невероятна динамика, неповторима хореография – смес от класически и модерен балет, стилни костюми, оригинално светлинно и музикално оформление.
    
Балет „Тодес“ ще ни върне 201 години назад в една от най-големите битки в световната история – Бородинската. На сцената ще се „сблъскат“ френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски, водени от ген. Михаил Кутузов. Танцът е посветен на 200-годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен през 2012 г. в Санкт Петербург.

В разнообразната програма има и няколко хумористични театрално-танцови постановки с участието на зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на „Формула 1“. Всеки епизод от  „Attention“ е кратък разказ със собствена история.

Въпреки успеха на новата програма, главният хореограф  Алла Духова е запазила 4 емблематични танца, изпълнявани на сцени в много държави и станали любими на публиката. Един от тях е „Тодес танго“ – неподражаема интерпретация, призната дори от аржентинските балет майстори като отделен вид танго. В ретроспекцията са включени също танците „Увертюра“, в който се съчетават за първи път класически балет с ъндърграунд хип-хоп, и „Самая опасная“ („Най-опасната“), посветен на краля на поп музиката Майкъл Джексън.
    
Турнето на „Тодес“ в България стартира на 28 февруари в София, продължава на 1 март в Пловдив и на 3 март във Варна. Билети се продават в мрежата на “Ивентим”, а в Пловдив –  на централната каса до общината и пред панаира.

Тагове:
градът
пловдив
балерина
балет
тодес
танц
майкъл джексън