СКАТ отпразнува падането на Борисов с банкет

1
Добави коментар
mignews
mignews

Всеобща еуфория е обхванала офисите на опозиционната медия СКАТ и вестника й „Десант“ след подадената внезапно оставка на правителството. От сряда сутринта служителите и журналистите на Валери Симеонов, както и членовете на партия НФСБ, си разпращат есемеси с култовата реплика на премиера Борисов от 2010 г. – „До вторник е готов“.

Тогава Борисов беше обещал в есемес до Симеонов, че ще отстрани от длъжност зам. – кмета по строителството в Бургас Костадин Марков. Есемесът бе пратен на Симеонов в петък, след като от СКАТ му оставиха върху бюрото папка с множество нарушения, според тях, на Марков. Месец по-късно обаче се разбра, че оставка на зам. – кмета няма да има и че са извършени проверки, назначени от премиера, но проблеми в общинската администрация на Бургас не са открити. Именно по този повод СКАТ даде пресконференция тогава и показа есемеса на Борисов, а след това му обяви открита война.

Празничното настроение в СКАТ снощи е преминало в истински купон, организиран от Валери Симеонов в престижен ресторант, наблизо до СКАТ. Наш репортер излови купонясващите, които не скриха, че поводът е оставката на Борисов. Някои даже си разменяха статуетки на божеството Буда.