Интериорна декорация на масата за деня на влюбените

4
Добави коментар
girl
girl

Декорирането на масата за вечеря, независимо дали става дума за обикновена вечеря със семейството, за приятелско събиране на гости или за романтична вечеря за двама, създава приятна атмесфера, която акцентира не само върху самото хранене, а и показва на останалите, че те е гржа за празника – Свети Валентин или Трифон Зарезан, това вече е въпрос на личен избор. Ние предпочитаме да празнуваме деня на влюбените и по тази причина тази статия (както и още няколко други) е посветена на него.

Както вече споменахме, украсата на масата дава друго усещане за целия интериор, а с нейна помощ, дори най-обикновеното меню, може да изглежда специално. Празникът на любовта и виното ни предлага отлични тематични идеи за украса, чрез която да изразим топлите си чувства.

Традиционният интериорен дизайн за празника обикновено включва аксесоари в розово и червено, украса с рози и сърца, но нека не залагаме изцяло на готовите решения, а да проявим креативност и да включим елементи, чрез които по собствен начин и чрез собствения си стил да изразим любовта си.

Ето и инструкции как стъпка по стъпка да украсите ефектно масата за Свети Валентин:
1. Семпла покривка на масата.

Изберете семпла, но елегантна покривка в бял или неутрален цвят, за да я използвате само като фон и основа на фантазията, която ще “сътворите” върху нея.

Покривките с дантела или бродирани ръбове добавят елегантност и внимание към детайла, без да се натрапват излишно и да отвличат вниманието на гостите от това, което е на масата.

Ако искате да поставите лек акцент, можете да закачите розова или червена текстилна панделка на няколко сантиметра от ръба на масата.

2. Съдове и прибори в атрактивни цветове

Изборът на комплект съдове и прибори в ярко червено или по-неутралния бял цвят (в зависимост и от цвета на покривката и останалите интериорни аксесоари, разбира се), ще подчертае празничната атмосфера и ще я свърже тематично с любовта и виното.

3. Ръчно изработени валентинки в центъра на всяка чиния

Изработете персонална картичка за всеки гост с полание, което той ще оцени. Ако вечерята е само за вас с любимия човек, жестът ви няма да остане незабелязан. За още по-силен ефект, можете да поставите и бяла или червена роза в чинията, за да покажете още веднъж силата на любовта си и да се впишете в темата за Свети Валентин.

Ако чакате няколко човека на гости и розата и картичката ви се виждат прекалено лични, можете да изберете малки празнични сувенирчета, които да опаковате с червена или розова хартия и да поставите до или в чинията на всеки.

4. Не забравяйте за салфетките

Вземете твърди цветни салфетки, които разбира се, трябва да подхождат на общата цветова гама, избрана от вас за празника. Сгънете ги и ги поставете в аксесоар, който да ги придържа прави. Лесно можете да намерите в магазините елегантни решения за пръстен за салфетки с различни орнаметни и тематични елементи по тях. Същото се отнася  и за цветовете. Ако не намирате нищо подходящо, можете да заложите на класическото сребро или кристал. Друг вариант е да ги поставите в кошница или да ги аранжирате по друг начин в средата на масата, така че всеки да има свободен достъп до тях.

5. Чашите на масата

Добре е чашите, които използвате да са кристални и от един комплект – както тези за шампанско, така и за останалитя акохол и дори тези за безалкохолно. За да направите и чашите част от общата тема на интериора, можете на дъното им да поставите стъклени сърчица, малки цветя и други. Докато дойдат гостите, дори можете да ги напълните с бонбони. Симпатично решение е да вземете прозрачни сламки, да запушите долния им край и да ги напълните с малки разноцветни бонбони, след което да поставите по една във всяка чаша.

6. Обърнете специално внимание на центъра на масата

В средата на масата можете да сложите нещо, което да привлича вниманието, да задава темата и да служи за акцент. Добра идея е да заложите на комбинация от свещи и цветя. Можете да оформите цветята във венец със сърцевидна форма, в центъра на който да поставите  един или няколко атрактивни свещника. Можете да поставите и голяма прозрачна купа с вода, предварително декорирана по дъното с цветни камъчета, изкуствени цветя и други и в която да плуват няколко чаени свещи. Тази тема можете да завършите като поставите още чаени свещи на стратегически места на масата и в цялата стая, ако искате по-силен ефект.

Внимавайте при украсата на масата да не поставите твърде големи интериорни аксесоари, високи вази и други, които поставятт прегради между събеседниците и пречат на комуникацията.

Вярваме, че ще се справите чудесно и всички, особено човекът до вас, ще бъдат възхитени от резултата! А ние ще се радваме да споделите с нас, ако имате идеи или да ни покажете снимки!