Превю: Седмица на модата в Милано есен 2013 » Моден свят

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Милано е една от най-интересните, защото италианската мода винаги е била символ на класа, елегантност и много креативност. След дефилетата в Ню Йорк и Лондон, модната треска се премести на италианска почва. Вижте първата част от известните марки, които диктуват тенденциите за сезон есен-зима 2013-2014 година.

Roberto Cavalli

Тази колекция на Роберто е малко по-премерена от обикновено. Въпреки присъствието на ефектни принтове, пайети, дългокосместа кожа, красиви декорации с кристали по дрехите, есенната линия на дизайнера е потопена в една по-монохромна, тъмна палитра. За шикозните творения, Кавали е черпил вдъхновение от италианския ренесанс. В дефилето участва и българската манекенка Кремена Оташлийска.

Just Cavalli

Бунтарското усещане винаги струи от младежката линия на Кавали. Колекцията на Just Cavalli за сезон есен 2013 година определено е създадена за огнени момичета. Това послание е закодирано в облекла изпъстрени с дръзки змийски щампи, десени с пищна барокова орнаментика, дългокосмести кожи и смели асиметрични кройки. Италианският дизайнер подчертава цялостното настроение с ярки червено-жълти нюанси и контрастно черно.

Versace

Донатела Версаче знае как да създаде дрехи за жени, които обичат да се открояват. Виждаме атрактивни палта в супер интензивни нюанси на жълтото и червеното, като при някои от моделите присъстват едри животински шарки. Карето също присъства като принт в предложенията на дизайнерката, а винилът е водещата материя, която намира място в голяма част от облеклата и аксесоарите. Донатела споделя, че свързва тази материя със сексапила, затова така смело борави с нея.

Prada

Миучия Прада отново отдава почит на женственото кокетно излъчване, наситено с много интересни комбинации по отношение на цвят и материи. Колекцията акцентира върху ежедневния стил на жените, които обичат да привличат погледите с колоритни, смели аутфити. Ситно каре и райе обагрят дрехите, кожата играе водеща роля, а металически блясък в аксесоарите внася модерно звучене. Ретро усещане се забелязва при кройките на палта и рокли.

Emporio Armani

Настроението на Ориента осезаемо се прокрадва в колекцията на Emporio Armani. Италианецът залага на красиви етно десени, свободни кройки при панталоните и скулптурни силуети при роклите. Палитрата е разнообразна – меки пастелни цветове придават свежест на ежедневните аутфити, студени нюанси внасят мистична нотка, а велур в интензивна тоналност създава екстравагантност и шик на вечерните рокли. Шапката в различни разновидности е задължителен допълващ елемент от визията.

Dsquared2

Бунтарското звучене съчетано с шикозна осанка е характерно за работата на Дийн и Дан Кейтън. Дизайнерите за пореден път предлагат една много креативна колекция, вдъхновена от 40-те години на миналия век. Виждаме дръзки ежедневни визии, супер стилни костюми и разкошни вечерни тоалети от сатен, коприна и мрежести материи. Много детайли като масивни колиета и обеци, кожени ръкавици и шалове, ефектни колани и разбира се – секси бомбета, завършват излъчването на почитателките на Dsquared2.

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=6919575]

Вижте още:

Сексуалност закодирана в новата колекция на Gucci

Превю: Седмица на модата в Лондон есен 2013

Burberry Prorsum в плен на дързостта

Дизайнерската колекция на Риана за River Island

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013 (част 3)

Ето я! Колекцията на Oscar de la Renta в сътрудничество с Galliano

Превю:Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013 (част 2)

Превю:Седмица на модата в Ню Йорк есен 2013

Първи колекции от NY Fashion Week есен 2013