Безвкусица и гафове на „Оскар“-ите

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Връчването на 85-те награди „Оскар“ веднага бе последвано и от анализите на модните критици – както на най-елегантните, така и на най-безвкусно облечените звезди.

Модните критици този път не се задоволиха с остри думи единствено по адрес на актьорите, а съсредоточиха вниманието си и върху първата дама на САЩ Мишел Обама, включила се в церемонията чрез видеовръзка.

Отличената с „Оскар“ за поддържаща женска роля Ан Хатауей повежда и в отрицателната модна класация според телевизионния канал ABC. Роклята ѝ Prada отзад не е достатъчно изящна, докато отпред е прекалено изпъкнала, коментират критиците. Специално внимание привлякъл бюстът на актрисата заради липсата на бельо под тоалета.

Външният вид на Хатауей провокира реакции не само сред специалистите, но и отзвуча в коментарите на хората в Twitter.

От Huffington Post припомнят, че актрисата не за първи път се озовава на топа на устата. На премиерата на „Клетниците“ отделни части от тялото на Хатауей са били на показ отново без бельо.

В тазгодишната класация на безвкусно облечените звезди попада и Хелена Бонъм Картър. Модните критици коментират, че тоалетът ѝ подхождал повече за филма „Клетниците“, отколкото за тържествен прием.

Въпреки че бе избрала рокля на L’Wren Scott, в която, ако се вгледа човек по-дълго, може да види как върху материята се появява лице. Това обаче не само не впечатли модните корифеи, ами напротив – предизвика техните негативни коментари.

Оценките за тоалета на Салма Хайек също не бяха възторжени. Черната прилепнала рокля от „Алекзандър Маккуин“ подчертаваше стройното тяло и тънката ѝ талия. Стремежът към величествен образ обаче според критиците се е получил по-скоро карикатурен, смятат критиците, цитирани от БТА.

Съставителите на класацията все пак посочват и добрите примери, като отдават предпочитанията си на едноцветните дълги рокли с пищна пола. Отличен пример в това отношение е тоалетът на Валентино, в който се е появила Дженифър Анистън. Не по-малко прекрасна е белоснежната рокля от Dior на Черлийз Терон.

Тазгодиншната церемония не бе лишена и от гафове. Първо водещият Сет Макфарлан възпя бюстовете на всички актриси, които имат голи сцени в претендентите за награда, а после Дженифър Лорънс се спъна и падна на сцената, докато приемаше Оскара си за Най-добра актриса: