Чай с мента, лимон, джинджифил и мед гони простудата и стреса

1
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Чай с мента, лимон, джинджифил и мед гони простудата и стреса

понеделник, 25 февруари 2013 10:00

Written by black_tulip

Представете си, че навън е побеляло от сняг, а вие се сте сгушили под топлата и мека завивка и лениво гледате как навън падат едри снежинки. На вас ви е топло и уютно и никак, ама никак не ви се излиза навън. Искате да си помързелувате малко и да се насладите на някоя тонизираща и освежаваща напитка, която ще направи деня ви по — ведър и бодър.

Едва ли има нещо по — подходящо за зимните месеци от чаша ароматен, топъл чай, а ако той е от мента, джинджифил и лимон, то тогава се уцелили в десетката. 

Дори и да не си падате по чая много, опитайте да го замените и вместо кафе си направете чай с мента, мед и лимон и ще установите, че се чувствате на само по — бодри, но и по — спокойни през целия ден. В търговската мрежа можете да откриете чай от къде ли не и от какви ли не билки, но специално този можете лесно да си го приготвите лесно и напълно сами.

Просто ви трябват няколко стръкчета свежа мента ( продава се в големите търговски вериги), а можете да си засадите мента и да си я отглеждате у дома, за да имате винаги от тази ароматна и много полезна билка под ръка. Освен ментата ви трябва и един лимон, няколко резенчета джинджифил и малко мед за вкус.

Запарката от мента и джинджифилови резенчета се прави като размачкате леко листенцата на свежата мента, поставите ги на дъното на чашата заедно с няколко резенчета джинджифил и ги залеете с гореща вода да се запарят. След няколко минути, когато водата добие цвят на чай, към запарката добавяте лимон и мед на вкус.

Чаят от мента, лимон и мед приготвен по този начин е има много по — уханен аромат от познатите ни чайове, които се продават в пакетчета, но ако нямате прясна мента под ръка и те ще ви свършат работа.

Ментата е изключително полезна билка, която се използва в народната медицина за лечение на безсъние, подобряване на паметта, лечение на мигрена и най — вече помага при простуда.

Чай с мента, лимон, джинджифил и мед гони простудата и стреса

0.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)