Интериорно осветление за спалнята

4
Добави коментар
girl
girl

Може би един от най-лесните, бързи, евтини  и най-вече ефектни начини за създаване на романтична атмосфера, е прилагане на няколко трика с осветлението. В тази статия ще ви дадем няколко идеи как с помощта на LED осветление можете да промените усещането у дома или в хотела само за минути.

Преобразете леглото за секунди с LED осветителни тела

Можете лесно да промените настроението само с помощта на няколко (или малко повече) светодиоди.

Романтична спалня като в приказка от 1001 нощ с LED осветление

Идеята за LED осветление, показана на снимката, може лесно да се осъществида се постигне с помощта на няколко плътни завеси и няколко светодиода, свързани с кабел помежду си (ако нямате под ръка, добра работа биха свършили и коледните лампички) . Ето как и да го направите:

Вземете дълго парче плат от драпиран муселин или друга плътна тъкан. С него ще покриете стените и тавана на стаята. В случай, че искате по-малък мащаб, можете да изградите своеобразна “усамотена пещера” само над леглото в спалнята, като изградите навес с плата. След това наберете завесата и я пришийте на големи плохи, които да прикрият осветителните тела и да направят светлината по-приглушена.

Резултатът е просто невероятен! И най-важното – лесен за постигане, без излишни средства и не изисква прекалено много време. Същият ефект можете да постигнете и с бял плат, както е показано на долната снимка:

 

Като допълнение към изградения навес от завесите в спалнята и романтичното LED осветление, можете да добавите екзотични възглавници и пухени завивки в леглото и на земята. В комбинация с плътен килим с естествен косъм или персийски килим, можете да преобразите спалнята си в бедуинска шатра, за да накарате любимият да се почувства като истински арабски  шейх. Добавете няколко сферични хартиени фенери, осветени чрез светодиоди отвътре и ще поучите автентично преживяване, точно като в “Хиляда и една нощ”. Не можете да отречете, че това е перфектният интериорен дизайн за Деня (а защо не и нощта) на влюбените!

 

Разходка на лунна светлина, без да излизате от спалнята

Ако не искате да “опаковате” цялата си спалня, но все пак искате да създадете ефектно интериорно осветление за празника на влюбените, можете да използвате само светодиодни маркучи или коледни лампички с по-дълъг кабел. С помощта само на LED осветлението можете да създадете различни светлинни ефекти за по-романтична атмосфера. Синята светодиодна светлина например би била чудесен избор за създаване на усещане за разхдка под лунните лъчи в собствената ви спалня. Какво по-романтично от това?

 

Светодиодни кабели, светещи в чисто бяло можете да поставите между плътната завеса и дантеленото перде, за да постигнете мистичност и усещане за магия в интериора, с които да омагьосате любимия човек.

 

Накрая ще завършим с една малко по-различна идея за осветлението в интериора на спалнята по случай празника на любовта и виното.  С помощта на LED осветлението можете да създадете не само различни ефекти в интериора, но и цяло изкуство, показано на стената!

На снимката по-долу виждате една находчива идея за осветяване на дърво със светодиоди. Вие можете да изберете каквато искате форма, с която да изненадате човека до вас – сърце или индивидуално послание – всичко е въпрос на желание и вдъхновение!

За завършек, ето и още няколко идеи за романтично интериорно осветление, от които можете да почерпите вдъхновение: