5 Card Draw Poker Правила

34
Добави коментар
zhivka1
zhivka1

 

Betfair с лиценз за България и €30 бонус !!!

 

Five card draw се счита за най- лесния вариант на покера. В резултат на това е и първия научен вариант от повечето нови играчи. Най- често се играе в домашни игри, но понякога се играе и в казината, сайтовете, а дори се организират и турнири. Five card draw се предлага от доста интернет покер зали, въпреки че не е толкова популярен, колкото други варианти, като Тескас Холд Ем например.

 

 

Правила

В казината и сайтовете първия рунд на залагане започва с играча от ляво от големия блайнд, а следващите кръгове с играча от ляво на дилъра. При домашните игри обикновено се използва анте. Първия рунд на залагане и всеки следващ стартира от играча в ляво на дилъра.

Началото на играта започва като дилъра раздава по пет карти на всеки участник, всичките с лицето надолу. При игрите на живо останалата част от тестето се оставя настрани и често се поставя чип за защита върху него.

Ако повече от един играч останат след първия кръг на завъртане, започва фазата на „тегленето“. Всеки от играчите заявява колко карти иска да замени. Дилъра раздава на всеки от участниците толкова карти, колкото те са изхвърлили, така че да им останат точно по пет. Всичко това започва от играча вляво на дилъра.

Ако и след втория рунд на завъртане все още има повече от един играч, то тогава настъпва шоудаун, в който играча с най- добрата ръка печели пота. Както е и в останалите игри, първи показва ръката си участникът, който последен е покачил залога. Ако никой не е заложил нищо, първи показва картите си играчът вляво на дилъра.

Силата на ръцете в Five card draw е същата като в Тескас Холд Ем. След свършване на ръката малкия и големия блайнд се местят с една позиция наляво и започва следващата ръка.

 

Повече за играта

Five card draw се счита като най- трудния вариант на покера за овладяване на психологията в играта. Това се дължи на факта, че картите не са отворени и блъфовете и полублъфовете се срещат естествено в тегленето на нови карти. Играчите трябва да обърнат внимание колко карти сменят техните опоненти, но не трябва чак толкова да се фокусира върху това. Психологията е основен фактор при тегленето на карти. Така например не винаги е препоръчително да теглите три нови карти когато държите чифт, въпреки че това е статистически най- добрия начин за подобряване силата на ръката. Причината е, че този ход от ваша страна е прекалено лесен за разчитане от опонентите ви. По- добрият вариант е да изтеглите една или две карти за да накарате противниците ви да мислят, че имате по- силна ръка, отколкото е в действителност.

Обратното също може да се използва. Ако имате три еднакви карти и няколко други играчи теглят нови карти, добра стратегия е вие да изтеглите само една. Това ще накара останалите да мислят, че имате посредствена ръка.

Много важно е да играете разнообразно. Колкото по непредсказуем сте, толкова по- трудно съперниците ще ви победят. А когато един играч е лесен за разчитане, той рядко ще печели големи потове, дори и да държи много добра ръка.