Избелване на зъбите

16
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Автор: д-р Богомил Стоев

Специалист по дентална медицина

 

В днешно време за хората става все по-важно как изглеждат, затова и белите зъби са много желан ефект. Едно от решенията на този проблем в света е предлагането на два вида избелващи системи – офис и домашно избелване. Чрез тях можете да получите по-бели зъби, независимо от това колко червено вино или кафе сте пили или цигари сте изпушили.

При професионалното избелване процедурата се извършва в стоматологичния кабинет. Преди да се осъществи то, е необходимо вашите зъби да бъдат прегледани. Ако има изменения във венците ви или други проблеми свързани със зъбите е необходимо те да бъдат отстранени и след това да бъде извършено избелването. Освен това се препоръчва, преди процедурата да ви бъде направено професионално почистване, което да отстрани всякаква зъбна плака, която може да повлияе върху резултата.

 

Най-бързият начин за постигане на изключително бяла усмивка е офис избелването на зъбите. При този тип процедура се използва концентрирана формула на водороден прекис, който се поставя по зъбите и в зависимост от фирмата производител, се използва или не лампа, с която се осветява съответния гел. По този начин се увеличава скоростта на получаваните резултати. Индивидуалните резултати ще се различават, разбира се, но при повечето хора се наблюдава промяна в цвета на зъбите от осем и повече нюанса по-бели зъби. След процедурата е необходимо да спазвате някои препоръки, за да не промените постигнатият ефект.

 

 

Или, можете да изберете система за домашно избелване. В повечето случаи тя се състои от комплект, който включва индивидуално изработени от пластмаса шини и избелващ гел. Те се носят през нощта за различен период от време. Домашното избелване е по-евтино в сравнение с офис избелването. Все пак трябва да имате предвид, че домашното избелване отнема доста повече време /около месец/, за да получите добър и дълготраен ефект, но рядко с този тип системи можете да постигнете белите зъби, които ви дава офис избелването. Възможно е да си закупите системи за домашно избелване и от аптеките.

Не забравяйте, че избелването няма да промени цвета на фасетите или на пломбите – то променя цвета само на естествените зъби.

 

Снимка: Mr. Theklan, Whiter Image, wahyubumi Foter.com