Кристина Хендрикс

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Кристина Хендрикс е актриса с чаровно излъчване, талант и зашеметяваща женствена фигура. Ето малко повече за нея.

Семейство и ранни години

Кристина Рене Хендрикс е родена на 3. май 1975г. в Ноксвил, Тенеси. Майка й, Джаки Сю, работи като психолог, а баща й, Робърт, в горската служба. Актрисата им американско и британско гражданство, тъй като баща й е родом от Великобритания. Още като ученичка Кристина се записва на уроци по актьорско майсторство и участва в няколко училищни постановки.

Професионални успехи

На 18 до 27год. Кристина Хендрикс работи като модел за известни модни марки. Непринуденото й поведение пред фотообективите и чаровното излъчване привличат погледите на филмовите агенти и така тя оставя фотосесиите, за да навлезе в света на киното и телевизията. Кристина Хендрикс се снима главно в сериали. Гостуваща звезда е в „Спешно отделение“, „Лас Вегас“, „Съдът срещу Сали Фийлд“. Най-голямата й роля е тази на Джоан в сериала „Mad men” – умна и амбициозна жена, офис мениджър на рекламна кампания, обградена от настървени за пари и успехи мъже.

Освен в телевизията, Кристина Хендрикс се е появявала няколко пъти и на големия екран. Актрисата се е снимала в „Такъв е животът“ (с Катрин Хейгъл), в „Drive: Живот на скорост“ (с Райън Гослинг), в „Скъпа, няма не мога“ (със Сара Джесика Паркър), но всичките й роли са второстепенни. Феновете й все още очакват големия й успех в киното.

Кристина Хендрикс е номинирана два пъти за Еми. Печелила е наградата за най-добра актриса на телевизионния фестивал в Монте Карло, също награда на кинокритиците за най-добра поддържаща роля в драма сериал и отличие на актьорската гилдия.

Личен живот

От 2009г. Кристина Хендрикс е омъжена за актьора Джефри Аренд. Сватбата е скромна, семпла и грижливо пазена от погледа на медиите. Актрисата заложила на рокля на Каролина Херера, а младоженецът се ангажирал с избора на мястото на тържеството – симпатичен италиански ресторант в Ню Йорк. На сватбата били поканени 70 души – само най-близки роднини и приятели, които били посрещнати от двойката с джаз музика, стилна декорация и леко меню.

Още за Кристина Хендрикс

Кристина Хендрикс е една от най-известните червенокоски в Холивуд. Но малко хора знаят, че актрисата е блондинка по рождение. Когато е на 10, актрисата е обсебена от романа „Ан от Грийн Гейбъл“, в който главната героиня е с коса в морковен цвят. Кристина толкова искала да прилича на нея, че един ден майка й лично я завела в магазина да си купи боя за коса. След като се боядисала, бъдещата звезда толкова се харесала, че никога повече не се върнала към русите коси. Нещо повече, Кристина Хендрикс твърди, че „колкото повече време минава, толкова повече се харесва като червенокоска“.

Няколко години преди да се захване със сериала „Mad men”, Кристина Хендрикс се записва на уроци по акордеон. Актрисата твърди, че е впечатлена от музикалния инструмент и че „вижда в него цял един оркестър“. Освен това го намира за „романтичен“ и „интересен“. По-късно уроците й помагат за заснемането на важна сцена в сериала.

Това, с което Кристина Хендрикс е известна по цял свят, е нейната фигура. Пищните й форми, тяло, наподобяващо пясъчен часовник, и снежнобяла кожа превръщат актрисата в една от най-сексапилните жени в света според списание „Ескуайър“, „FHM” и „Men’s health”.Освен това специалисти твърдят, че Кристина Хендрикс е една от знаменитостите, благодарение на която апетитните форми са отново на мода. Актрисата не се притеснява от тялото си. В интервю пред популярно списание тя споделя, че предпочита дрехи, които прилепват плътно по извивките й.

Носят се всякакви спекулации относно големия бюст на Кристина Хендрикс. Но на всички въпроси, свързани с гръдната обиколка на актрисата и това дали няма силикон в нея, Кристина заявява, че „се е родила такава и не е нанасяла никакви корекции по бюста си“. Говори се, че чашката на сутиена й е с размер 38 – DDD.

През 2010г. актрисата заявява в свое интервю, че „медиите фокусират вниманието си твърде много върху фигурата на жената, отколкото върху нейния талант“.

13.08.2012/ Христина Спасова