Ема Стоун

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Ема Стоун е забавна, умна, талантлива – това казват колегите й за нея, а дълбокият й глас и убедителната актьорска игра правят актрисата любимка на публиката. Коя е Ема Стоун?

Семейство и ранни години

Емили Джийн Стоун, позната като Ема Стоун, е родена на 6.11.1988г. в Скотсдейл, Аризона. Майка и, Криста, е домакиня, а баща й, Джеф – изпълнител. Ема има и по-малък брат, Спенсър. От малка тя проявява интерес към актьорството, затова родителите й я записват в местния Младежки театър. На 11г. Ема излиза на театралната сцена и постепенно участията й зачестяват. Тя играе в пиеси като „Малката русалка“, „Пепеляшка“, „Принцесата и граховото зърно“ и други.

Когато Ема Стоун навършва 15, тя вече знае със сигурност какво иска от живота – да замине за Холивуд и да стане актриса. За да убеди родителите си да я пуснат в Калифорния, бъдещата звезда им пуска специално изготвена презентация, на фона на която звучи песента на Мадона – „Холивуд“. Семейството застава зад нея и Стоун заминава за Лос Анджелис заедно с майка си, където по-късно променя името си от Емили на Ема. Днес актрисата споделя, че за нея майка й е „най-прекрасният човек на света“ и й благодари, че винаги я е подкрепяла в начинанията й.

Кариера

В началото Ема Стоун се явява на кастинги за телевизионни предавания, сериали и реалити продукции. Бъдещата звезда кандидатства и за роля в популярния сериал „Герои“ и въпреки че печели симпатиите на директорите, ролята е дадена на друг. През 2007г. Ема Стоун прави дебюта си в киното в училищната комедия „Суперяки“, а година по-късно се снима в друга забавна продукция – „Флиртология“, където си партнира с Ана Фарис и самия Хю Хефнър. Година по-късно Ема получава епизодична роля в романтичната комедия „Призраци на бивши гаджета“. Там тя влиза в ролята на Алисън – първата любов на Конър (Матю Макконъхи) и по-късно призракът на миналите гаджета. През 2010г. звездата получава първата си главна роля в училищната комедия „Лесна, а?“. Там тя играе Олив – ученичка, която печели популярност в училище, като лъже и си създава имидж на училищната мръсница. Изненадващо, филмът получава основно позитивни отзиви от критиците, които признават, че са подценили талантливата и забавна Ема.

Миналата година безспорно бе най-успешната в кариерата на Ема Стоун до момента. Тя се снима в лентата „Оглупели от любов“, заедно с Джулиан Мур, Райън Рейнолдс и Стив Карел. За ролята си на Хана, звездата получава наградата на сп. Пийпъл за любимка на публиката. В професионален аспект 2011г. завършва с екранизацията на романа „Слугинята“, където звездата влиза в ролята на Юджиния – млада писателка, която първа дава думата гласност на проблема за дискриминацията в Мисисипи, САЩ през 60-те години на миналия век. Лентата е повече от успешна и се харесва не само на зрителите, но и на филмовите критици.

През 2012-та очакваме да видим Ема Стоун като приятелката на Питър Паркър в „The amazing spide-man”. За ролята си във фентъзи продукцията актрисата казва, че се е опитала да изиграе героинята си по свой начин и се надява образът да се хареса на публиката.

Личен живот

Ема Стоун е от типа звезди, които успяват да останат скрити от папараците. Някои дори я определят като антипод на непокорната Линдзи Лоън. Ето защо трудно ще откриете компрометиращи снимки на Ема из таблоидите, липсват и пикантни подробности около личния й живот. Преди време беше плъзнал слух, че звездата излиза с партньора си от снимачната площадка на „The amazing spider-man”  – Андрю Гарфийлд. Двамата актьори отрекоха подобни твърдения и категорично заявиха, че отношенията им са само професионални.

Любопитно за Ема Стоун

Ема Стоун е естествена блондинка, макар че повечето й фенове я познават като червенокоса. Тази година звездата се върна отново към русия цвят заради снимките на „The amazing spider-man”.Пред известно лайфстайл списание звездата споделя кой е най-унизителният момент в живота й. Това е един обикновен учебен ден, когато е била седмокласничка. Тогавя тя облича ултрамодерните според нея панталон тип-зебра и останалите момичета в училище не спират да я подиграват заради избора й.Докато снима „Лесна, а?“, Ема разбира, че има астма. Ема Стоун е в топ 10 на най-интересните за публиката звезди заедно с Джордж Клуни, Оливия Уайлд, Дженифър Лоурънс.
Твърди, че ако не е имала късмета да стане актриса, би се занимавала с журналистика. Ема Стоун за пазаруването: „Когато пазарувам, действам както когато за пръв път чета сценарий. Или харесвам нещо, или изобщо не ми допада. Средно положение няма.“ Ема Стоун за себе си: „Имам късмета да съм заобиколена от страхотни хора, които са в състояние да ме сритат, ако някога, дори за минута, се изгубя в облаците“.

12.03.2012/ Христина Спасова