Атлетико на финал срещу Реал за Купата на краля

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Атлетико Мадрид се класира на финала за Купата на краля на Испания, след като завърши 2:2 при гостуването си на Севиля в полуфинала-реванш на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Първата среща в Мадрид беше спечелена от „дюшекчиите“ с 2:1 и затова предварителните очаквания за ответния двубой бяха, че той ще е изключително завързан, но те не се оправдаха.

Гостите от Мадрид много рано наклониха решително везните в своя полза, след като стигнаха до ранен гол чрез Диего Коща в 6-ата минута, който с хубав удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Бето. В 29-ата минута Радамел Фалкао удвои аванса на гостите и направи задачата на домакините непосилна. Гол на Хесус Навас 5 минути преди края на първото полувреме все пак върна надеждите за обрат. През второто полувреме домакините от Андалусия атакуваха неуморно, но не стигнаха до нещо повече от изравнителен гол в последната минута, когато за 2:2 се разписа Иван Ракитич.

Севиля завърши мача с 9 футболисти, след като в 76-та минута Гари Медел бе изгонен за втори жълт картон, а в добавеното време на срещата Кондогбиа бе изгонен с директен червен картон, след като фаулирам ного грубо Диего Коста.

Победителят Атлетико ще срещне на финала на 18 май съгражданите си Реал Мадрид, които елиминираха Барселона. Все още не е определено къде ще се проведе този мач, но от Реал (Мадрид) вече изразиха желание домакин на двубоя да бъде стадион „Камп Ноу“. По принцип финалът трябва да се играе на неутрален терен. Мадридско дерби в спора за купата не е имало от 1992 година насам.

В решителните мачове за този трофей Атлетико има предимство над Реал с 3 победи и само една загуба, при това с дузпи след 0:0 в редовното време и продълженията. Тя е през 1975 г., когато финалът се играе на стадиона на Атлетико – „Висенте Калдерон“. През 1960, 1961 и 1992 г. „дюшекчиите“ бият градския враг на собствения му „Сантяго Бернабеу“ съответно с 3:1, 3:2 и 2:0. В последния засега финал преди 21 години головете вкараха Бернд Шустер и Пауло Футре, а треньор на победителите бе Луис Арагонес, с който Испания стана европейски шампион през 2008 г.

МИНУТА ПО МИНУТА