Дебела и недохранена – как е възможно? | Felisima.com

25
Добави коментар
felisima
felisima

Много жени се чудят защо постоянно са гладни, а в същото време продължават да качват излишни килограми и едновременно с това те са убедени, че правят всичко възможно, за да отслабнат.

Те се лишават от цели групи продукти, но в същото време не само не отслабват, а дори напълняват. През цялото време те изпитват глад, а погледнат ли се в огледалото, разбират, че отново трябва да си купуват по-широки дрехи.

Човешкият организъм е устроен така, че му е необходима храна, от която да извлича енергия и хранителни вещества. Една част от храната се натрупва във вид на мазнини за всеки случай, това е защитна реакция на организма. Този запас от мазнини поддържа тялото, когато е изтощено от глад.

Когато организмът усети, че започвате да се храните по-малко, реагира с натрупване на запаси от мазнини. 

Груба грешка на много хора е да пропуснат закуската. Пълноценната закуска, която се състои от белтъчини, въглехидрати и мазнини, дава старт за добра обмяна на веществата. 

Не пропускайте хранения, но не преяждайте. Пийте повече вода за ускоряване на обмяната на веществата.

Когато са нервни или се опитват да отслабват, много хора започват да консумират храна, която всъщност е вредна за организма. Такива са някои видове диетични бисквити, които са без никакви полезни вещества и витамини.

Същото се получава и при спазването на монодиети, при които организмът страда от липсата на полезни вещества от останалите хранителни групи. След спирането на диетата той веднага наваксва изгубеното и дори натрупва още повече мазнина.

Храните, които са без съществена хранителна стойност и не съдържат витамини, не дават на тялото енергията, която му е необходима, както и достатъчно белтъчини, които са основен строителен материал.

Организмът страда от липса на витамини и полезни хранителни вещества. В резултат на това човек се чувства постоянно гладен, медицинските му показатели са лоши, а силуетът е далече от мечтания.

Добре е да се спазва правилен режим на хранене, да не се преяжда и да се постига баланс на мазнини, белтъчини и въглехидрати и да не се лишава тялото от витамини и полезни вещества.