Блондинките са перфектни любовници

12
Добави коментар
loni84
loni84

Блондинките са перфектни любовници

Блондинките винаги са имали особена власт над представителите на силния пол.
Според психолози и сексолози корените на тези стереотипни нагласи за цвета на косата не са само в Холивуд и сексапилните блондинки, които се лансират там. Някои смятат, че в основата стои комбинацията на сексапил и наивност. Още от най-древни времена русите коси се асоциират с младостта. Оттам и несъзнателно блондинките са смятани за по-миловидни, нежни и наивни. Образът на девицата също се свързва с русокоси жени. Когато това се комбинира с красотата на зрялата жена- комбинацията е неустоима за мъжете.
Предпочитанията на болшинството от мъжете са на страната на блондинките. Според проучване 70% заявили, че представата им за идеална любовница се асоциират именно със светлите коси. Особено голям е и процентът на тези, които искат за съпруги пак блондинки- 67%.
На второ място се оказали червенокосите. Според анкетираните, рижите коси са знак за темпераментност и вярност. На трето са брюнетките и на четвърто жените с кестеняви коси.
За разлика от представителите на силния пол дамите залагат на брюнетите. 35% от анкетираните жени заявили, че представата им за идеалната половинка е свързана с мургава кожа и тъмна коса. Според тях те са знак за увереност, сила, бърз ум и спокоен семеен живот. На второ място са кестенявите представители- 29%. Едва след това са мъжете с руси коси- 16% и накрая рижите мъже- 2%.

Източник www.magi.triada.bg