Отново „Ел Класико” в Испания – Реал Мадрид ще срещне Барселона | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

23
Добави коментар

В 26-тия кръг на Примера Дивисион ще станем свидетели на поредното „Ел Класико” за сезона – Реал Мадрид ще посрещне Барселона на своя „Естадио Сантяго Бернабеу”. Срещата ще бъде изиграна в следобяда на 2 март – от 17.00 часа българско време. Ще успеят ли Реал да зарадват публиката си с втора победа над вечния им опонент в рамките на една седмица, или Барселона ще се реваншират на привържениците си с по-добра игра и три точки?
Реал Мадрид

Реал Мадрид се насочват към този двубой с голяма доза самочувствие след победата във вторник с 3-1, постигната след два гола на Кристиано Роналдо и едно попадение на Рафаел Варан. Това удължи серията им без загуби, която вече наброява 5 мача. Лошата новина за „белия балет” е, че тежките мачове далеч няма да свършат след този. Три дни след него те ще играят мач реванш за Шампионска Лига срещу Манчестър Юнайтед. Срещата в Испания завърши с резултат 1-1 и сега Реал ще трябва да се постараят много, за да отстранят английските си опоненти. В тази среща с Барселона определено върху мадридчани ще има по-малко напрежение. Те си осигуриха място в спора за титлата за Купата на Краля, а сега ще играят за първенството, където не се представят добре. Те дори се намират на трета позиция, на цели 16 точки от днешните им опоненти. Може да се каже, че основните им цели остават Шампионска Лига и купата. В редиците на Реал има някои отсъстващи – Серхио Рамос е наказан след червения картон, получен в двубоя срещу Райо Валекано, а Карим Бензема, Шаби Алонсо и Икер Касияс са контузени.

Барселона

Края на февруари не бе особено успешен за тима на Барселона и затова към март ще се гледа с надежда като към ново начало. Първо, те загубиха много тежко от Милан с 2-0 в първия мач от осминафиналния им двубой за Шампионска Лига. Така продължаването им напред в най-престижния европейски футболен клубен турнир вече е под въпрос. Те ще трябва да постигнат убедителна домакинска победа. Най-лошото е, че един гол на италианците на „Ноу Камп” би означавал почти сигурен край. По-рано през седмицата във вторник Барса срещнаха днешните си опоненти в Купата на Краля. Загубата с 1-3 означава, че „каталунците” отпадат този турнир с общ резултат 2-4. Въпреки това, те вървят все повече и повече към подсигуряване на спечелването на титлата в Примера Дивисион. Като временни водачи имат преднина от 10 точки пред вторите – Атлетико Мадрид. За убедителното представяне и тоталната доминация на Барселона говорят всички статистики – те имат записани само 2 равенства и 1 загуба в цели 25 мача. Добра новина за тях е, че нямат никакви проблеми с контузени футболисти.

Двата отбора вече изиграха цели 5 срещи помежду си този сезон. Реал Мадрид се наложиха в 2 от тях, 2 завършиха наравно, а Барса излязоха като победител само в една. Във всичките от тях и двата отбора отбелязаха поне по един гол. Днес Реал Мадрид ще играят без напрежение, тъй като вече изостават прекалено много в класирането, за да се надяват на титла. Това е добра предпоставка за резултатен мач.

Прогноза: над 2,5 гола @1,57