Шлемовете Bell

7
Добави коментар
martined
martined

Шлемовете Bell

Bell започва като малък магазин за авточасти в едно от предградията на Лос Анджелис. Разраствайки се под далновидното ръководство на своя основател Рой Рихтер, Bell с течение на годините става лидер в производството на предпазна екипировка за автомобилни пилоти, мотоциклетисти и колоездачи. Отдадеността на г-н Рихтер към създаването на забележителен с качествата си продукт чрез близка връзка със спорта, заедно с доверието му в хората, които работят за него, превръщат американската компания от малко частно предприятие в начинание за милиони долари.

Повече световни шампиони са носили шлем с марката Bell, отколкото на останалите марки взети заедно. От MotoGP през Инди 500 до олимпийско колоездене, продуктите на компанията от Калифорния винаги са играели важна роля за сигурността на участниците в тези надпревари.

Днес Bell определено не са толкова популярни, колкото са били в близкото минало, но продукцията им продължава да се отличава с добро качество и съвременен дизайн. В компанията залагат на фибростъклото, въглеродните нишки и кевлара като материали за своите шлемове. При моделите от най-висок клас пък се прилага TriMatrixTM, което е сплав от трите изброени компонента. Цялата продуктова гама на американците отговаря на световните стандарти DOT и Snell. Цената – от изгодна до много висока. Няколко модела каски Bell се срещат и на нашия пазар.

Apex Edge

Факти за Bell

Характеристики материали » фибростъкло+ » кевлар +  » поликарбонати –  » смола –  » въглеродни нишки + » други смеси+стандарти » DOT +  » ECE – » Snell + » други – детайли » разпространение у нас ± » цена ≥

 

Присъда
Параметър/Оценка  1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  » цена към качество           » дизайн и ергономия           » цвет. гама/графики           » ниво на сигурност