5 неща, които трябва да спрете да правите още сега

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

На всеки човек му се е случвало да изпадне в ситуация, в която ясно осъзнава, че трябва да спре да прави нещо или да се насочи към нещо друго. Но поради някаква причина не намира мотивацията в себе си, която да го поведе в правилната посока. Но каквото и да е това нещо, което ви спира не се предавайте, намерете онова, което ще ви докосне отвътре и ще ви помогне да вървите в правилната посока. Може би трябва да започнете със списък на нещата, които трябва да спрете да правите още сега.

1. Спрете мързела и застоя!

Не можете да изградите добра репутация или успешен начин на живот, основан върху това, което бихте могли да направите или може да направите някой ден. Качеството на вашия живот е пряко свързан с това да изпълняватех вашите ангажименти, независимо от избрания път. Така че спрете да си повтаряте: „Някой трябва да направи нещо за това някой ден”. Направете така, че човекът да бъдете вие, а денят да е днес!

2. Спрете да пренебрегвате самоконтрола!

Никой никога не е написал план за това как да бъде разорен, мързелив, безформен, необразован и т.н. Тези неща се случват, когато губите самоконтрол. Показвайки липса на самоконтрол вие заявявате пред света: „Може би ми трябва някой, който да ми помага в контрола над мен самия”. И ако сте късметлия да имате добри приятели или семейство може да опитате. Но истината е, че никой няма да се грижи за вас всяка секунда. Никой няма да седи непрекъснато около вас и да ви повтаря: „Не купувайте това, починете си, разходете се, отидете до библиотеката и т.н.” Вие и само вие трябва да правите избора между това кое е правилно и кое е лесно във вашия живот.

3. Спрете да търсите извън себе си!

Проблемът е, че когато си мислите, че трябва да търсите неща от живота като любов, смисъл и вдъхновение, ТЪРСЕНЕТО предполага, че тези неща са някак си скрити някъде зад храстите и само чакат да бъдат открити. Но това не е така. В живота трябва да СЪЗДАДЕТЕ ваша собствена любов, да определите вашите собствени разбирания и да отключите вашето вдъхновение. Тези процеси се зараждат вътре във вас самите, а не някъде другаде. Голяма част от тези неща могат да бъдат постигнати единствено ако останете верни на вашите принципи, преследвате ценностите си, преследвате страстите си, да научите повече днес, отколкото сте знаели вчера и да накарате другите да се усмихват по пътя, който сте поели.

4. Спрете да позволявате на негативни хора да ви изцеждат!

Може би си мислите, че да бъдете сами ви прави самотни. Това не е напълно вярно. Да бъдете обградени от грешни хора е най-самотното нещо на света. Преди да се определите като нещастни, първо се убедете, че не сте заобградени от негативни хора, опитващи се да ви свалят до тяхното ниво.

5. Спрете да подценявате усилията и напредъка, който постигате!

Оценете какво сте постигнали днес и продължете да се борите за това, което искате да бъдете утре. Вие не сте се провалили, докато сами не се откажете от себе си. Продължавайте напред! Трудните времена може да ви задържат за известно време, но те ​​няма да продължат вечно и когато всичко бъде казано и свършено ще бъдете в състояние, което може да ви извиси по-високо от тези, които не го заслужават. Може да не се намирате в положението, което искате, но вижте колко далеч сте стигнали. Бъдете благодарни, че не сте, където сте били. Ако нямате друго доказателство точно сега, кажете си това: „Аз съм все още тук и се опитвам“.