Истината за уголемяването на пениса

2
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Въпреки уверенията на хиляди психолози и психиатри, милиони мъже по света продължават да се дерзаят за размера на достойнството си. Интернет е залят с всевъзможни реклами на чудодейни и иновативни открития, рецепти или продукти, които обещават зрелищни резултати в рекордно кратки срокове.

Истината е, че човешкият пенис не расте след завършване на пубертета, дори и да бъде изложен на свръхвисоки нива на витамини, минерали или билки – типични съставки на повечето хранителни добавки, ракламирани агресивно като „стимулиращи растежа“ или „благоприятно повлияващи размера“. В противен случай, тези продукти щяха да се разпространяват в аптечната мрежа, а не чрез съмнителни канали, в които е трудно да се изясни произходът на продукта и точният му състав. Нещо повече, пенисът не расте дори след излагане на свръхвисоки нива на тестостерон, какъвто е случаят с немалко бодибълдъри.

Огромният клиничен опит на стотиците хиляди общопрактикуващи лекари, уролози, андролози и психолози по целия свят е показал, че от нехирургичните техники, известна ефективност имат само устройствата за разтягане на пениса. Наистина са описвани случаи на увеличаване на дължината с 1, дори 2 сантиметра, но само след 6-месечно, непрекъснато носене. Приложението на такива устройства, обаче, задължително трябва да става под лекарско наблюдение.

Всички останали нехирургични методи – таблетки, мехлеми, вакуумни помпи, упражнения, ръчно разтягане и т.н., са показали нулева ефективност – клинично доказано. Всякакви разходи в тази насока са загуба на време, пари, а често пъти и сериозен риск за здравето. В различни добавки са били откривани следи от тежки метали, хормони и всевъзможни замърсители.

Хирургичните алтернативи, от друга страна, предлагат по-осезаеми придобивки, но на далеч по-висока цена – както в буквален, така и в преносен смисъл.

Най-често прилаганата техника за удебеляване на пениса е пренасянето на мастна тъкан, взета от корема или бедрата на пациента, в пениса му. Макар че първоначалните резултати могат да бъдат впечатляващи – увеличаване на обиколката на члена с до 4 сантиметра, хирурзите предупреждават, че впоследствие тялото резорбира по-голямата част от трансплантираната тъкан, при което се губи по-голямата част от постигнатото. Според професор Кевин Уайли, консултант по сексуална медицина, инжектирането на мазнини скоро ще бъде изместено от нова техника, която все още е в експериментален етап. При нея под кожата на пениса се имплантира тръбовидна „рамка“, изготвена от биоразградими материали. Рамката е изпълнена с живи клетки, взети от пациента. Според професор Уайли, това е траен и ефективен метод за увеличаване на обиколката на пениса, който обаче ще стане достъпен в близките години.

Най-малко рисков и най-широко прилаган метод за увеличаване на дължината на пениса е този, при който се срязва сухожилието, прикрепящо члена към тазовите кости. Това привидно удължава пениса с до 2 сантиметра, но по-голямата част от придобитите два сантиметра е видима само в отпуснато състояние. В еректирало състояние, членът има почти същата дължина, както и преди операцията. Голям недостатък на процедурата е, че при ерекция членът не заема същия ъгъл спрямо тялото, както преди нея. Много мъже споделят на хирурзите си, че това прави секса много по-труден, тъй като налага повече „маневриране“ и търпение от страна и на двата партньора.

Професор Уайт предупреждава, че в много случаи придобиването на 2 сантиметра в спокойно състояние не оправдава последващия дискомфорт.

За мъже с подчертано затлъстяване, най-ефективната процедура е липосукцията. Опитът показва, че именно тя е процедурата, от която пациентите изразяват най-голяма удовлетвореност. Сама по себе си, тя не прави пениса по-голям. Като отстранява излишните мазнини около него, обаче, липосукцията увеличава достъпната част от пениса със средно два сантиметра. За разлика от останалите процедури, промените тук са трайни, освен ако пациентът впоследствие не придобие много излишно тегло.

Всяка хирургична процедура крие сериозни рискове. Пациентът трябва да се консултира с хирурга си, който ще го запознае подробно с потенциалните ползи и рискове и ще му помогне да вземе правилното решение според индивидуалните характеристики и особености на всеки конкретен мъж.

източник: puls.bg