Авангард в интериора от Жан Пол Готие » eMODNO у дома

12
Добави коментар
svetla58
svetla58

Креативният френски моделиер Жан Пол Готие реши да развие таланта си и на още едно поприще. Той създаде страхотна линия за обзавеждане на дома. Дизайнерът си сътрудничи с парижката компания за мебели и текстил „Lelievre“, която работи още с марки като Missoni, Kenzo и Sonia Rykel.

Тази новина беше съобщена още през миналата година, а ето че вече можем да видим резултата от първата интериорна колекция на Готие. Екстравагантност и елегантност се преплитат във всеки един детайл. Определено творенията, които е създал моделиерът, носят категоричния му почерк.

Той е привнесъл десените и материите от собствените си модни колекции при аксесоарите и текстила за дома. Колекцията включва красиви възглавници, завеси, килими, кувертюри и други предложения с емблемата на Jean Paul Gaultier. Виждаме най-различни флорални и геометрични принтове в ярки нюанси.

Тъй като линията е замислена още през 2012-та, когато дизайнера беше повлиян от годината на дракона, се открояват дръзки щампи в тази стилистика.

„Това сътрудничество има за цел да събуди света на интериорния дизайн за едно авангардно творчество, което обикновено е запазено за висшата мода”, коментира Emmanuel Lelièvre.

Автор: Делица Цонева