Ръководство за успешна бременност

26
Добави коментар
milena
milena

Преди една жена да забременее започва да си задава много въпроси. Някой споделил как имало проблеми при раждането, друг, как лекарите не й обърнали достатъчно внимание, трети, че по време на бременността получила кървене и се наложило да лежи няколко месеца в болница и още и още …
В рамките на нормалното е и самата тя да се притесни и да си зададе подобни въпроси – ами дали и при мен няма да се случи това?
А отговорите са много прости – всичко е във Вашите ръце! Каква бременност ще имате зависи основно от Вас и Вашия партньор. Ето и някой важни напътствия, как да се справите с черните мисли и да предотвратите евентуалните проблеми, които могат да възникнат. Естествено, патологична бременност е нещо, което Вие сама няма как да контролирате, но при останалите, тези прости правила са много лесно приложими.
След като сте убедена, че мъжът с който сте е и мъжа, с който искате да създадете семейство – половината от проблемите вече са избегнати. Това е много важно, тъй като той играе много важна роля, за справяне с пред и следродилните депресии.
Може би сте чели, или вече сте се сблъскали с емоционално променящото се настроение, без видима причина. Дразните се на продавачките в магазина; Половинката Ви прави комплимент, че изглеждате чудесно, а Вие си мислите, че го казва само за да Ви успокои… Тези и куп други случки, се обясняват основно с хормоналните изменения, които се случват и опита на организма Ви да се пребори с тях. Затова мили дами, бъдещи мами, щадете себе си и бебето си – изгонете лошите мисли:
1. Винаги, когато Ви налегнат лоши мисли се замислете за малкото човече, което е в утробата Ви. То ще усети Вашето напрежение и негативизъм, а Вие не бихте искали детето Ви да е нервно, намръщено и недоволно …
2. Усмихвайте се, дори и да Ви се гади от храна, да не може да понасяте определена миризма, дребосъчето ще усети Вашия негативизъм.
3. Не позволявайте на черни мисли да Ви спохождат – всичко е временно, насладете му се. С черногледите си мисли дори сами бихте могли да предизвикате неприятностите.
4. Ако сте в ранна бременност, замислете се, че много скоро сутришното гадене, виене на свят, вечното сънливо състояние ще отмине, и съвсем скоро ще усетите 1-вия ритник на Вашето малко съкровище.
5. Дори и да качите малко повече килограми, бъдете разумни, към храната която поемате. Плода има нужда от определени хранителни вещества и ако Вие сама не ги доставите на организма си, Вашето бебе ще ги извлече от Вас. То така или иначе ще си ги получи, но за да предпазите себе си, зъбите си, кожата, ставите – просто се постарайте да се храните целесъобразно.
6. Ако Ви се танцува – танцувайте. Макар и по-малко, не се лишавайте от начина си на живот до такава степен, че да Ви е неприятно.
7. Ако Ви се пуши пък, замислете се, че всяко вдишване на цигарения дим отива във Вашето дете, всяка глътка алкохол, кофеин и подобни стимуланти влияят на така крехката и недоразвита нервна система на Вашето бебе.
8. Избягвайте хора с избухлив характер, черногледи и дори такива, които само Ви плашат с негативни истории за бременността и раждането. Ако беше толкова страшно да станеш майка и пътя през, който трябва да се мине е толкова труден, нямаше да имаме тази привилегия.
9. Не забравяйте, че физическата болка минава много по-лесно от емоционалното нараняване. Всеки, поне един път в живота си е бил наранен … и после боли дълго, при някой с години … Е добрата новина е, че след няколко часа родилни болки, като видите малкото човече вече на бял свят, ще забравите за тази болка
10. Винаги когато половинката Ви направи комплимент, зарадвайте се. Противно на много мнения, мъжете харесват трансформациите, които се случват с тялото на бъдещата майка. За мъжете, като цяло е трудно да правят комплименти и ако го правят сега, значи наистина така мислят. Доверете се на човека до Вас – това само може да Ви помогне да не изпаднете в депресия.
11. Ходете сред природата, дишайте до колкото може чист въздух. Дори и да е зима, разходете се поне малко по снега. Разходките и малкото слънчева светлина през зимата само могат да Ви помогнат да не изпаднете в депресия от сивотата наоколо.
12. Ако Ви се яде шоколад – яжте! Освен, че черния шоколад е много добър антиоксидант, съдържа витамини А, В1, В2, С, Д, Е и микроелементи като желязо, натрий, калций, магнезий. И ако това не Ви е достатъчно за да си позволите парченце – две шоколад, знайте, че има силно тонизиращо и ободряващо действие. Стимулира организма Ви и спасява от мрачни мисли и настроение.
13. Четете книги, списания, дали за бременността, отглеждане на детето, или просто нещо което Вие предпочитате. Сега е времето, което може да откраднете за себе си. Използвайте го рационално

Пожелавам Ви леко бременеене и лесно раждане, много здрави и хубави бебета.

Етикети/Тагове: бременност, майчинство, ръководство, шоколад